Mill heat in de serre

Een poos geleden hebben wij de knoop doorgehakt en een serre laten aanbouwen. Niet alleen ideaal in de zomermaanden, maar ook nu het kouder word blijft het een heerlijke toevoeging aan het huis. Benieuwd waarom? Lees dan snel verder. 

Wij zijn het soort gezin dat het liefst het hele jaar buiten in de tuin zit. Maar voorheen kon dit alleen maar als het droog was. Een overkapping stond dus al een poosje op ons verlanglijstje. Maar omdat we in een huur woning wonen was dit niet zo’n makkelijke beslissing. Het plaatsen van een serre is namelijk niet heel goedkoop. Zeker niet als je er ook nog glazen schuifwanden in wilt. En als je dan besluit om dit te doen bij een huur woning en je gaat na 2 jaar verhuizen is dat natuurlijk ontzettend zonde van de investering. Gelukkig hebben wij niet de wens om te verhuizen binnen nu en 10 jaar. Dus kozen wij er voor om de serre toch te laten plaatsen en te genieten van elk moment!

Binnenkant serre

De serre

Extra ruimte is nooit weg

Wij hebben in ons huis een niet heel erg grote woonkamer. Totaal niet erg hoor! Want wij hebben een tweede woonkamer gemaakt van onze serre. Zo staat er een heerlijke grote hoekbank waar we met al onze vrienden op kunnen relaxen en is de serre ook volledig overdekt en afsluitbaar. Perfect dus om de koude wind buiten te houden.

Binnen in de serre

Is het dan nu niet koud in de serre?

Een vraag die ik heel vaak gehad heb. Maar tuurlijk is het wel wat frisser dan in onze woonkamer. Maar dat is ook niet zo gek. De serre is namelijk alleen afgesloten met glazen wanden. Dat houd de wind wel buiten, en de warme lucht binnen. Dus dat scheelt wat natuurlijk, maar wanneer het buiten -5 graden is blijft dat natuurlijk in de serre ook erg fris. Maar gelukkig zijn daar oplossingen zat voor. Zo hebben wij nu sinds kort een Mill kachel. Dit is een hele mooie elektrische kachel die onze serre geruisloos opwarmt. 

Mill heat in serre

De Mill Heat kachel

Naast dat de Mill Heat kachel er super mooi uit ziet (ik bedoel, wie houd er niet van een strak Scandinavisch design?) zitten er ook hele handige functies op. Er zit bijvoorbeeld naast de drie standen ook een ventilator functie op die de warme lucht door de serre heen kan blazen. Zo weet je zeker dat het snel warm word. En wat ik ook erg fijn vind is dat er heel goed na is gedacht over de veiligheid. Met een kleine meid die overal rond rent kan het natuurlijk gebeuren dat de kachel word omgestoten. Maar door de omvalbeveiliging hoef ik niet bang te zijn want die zorgt er voor dat de kachel direct uit gaat. Ja, dit is zeker een goede aanschaf als je ook een serre hebt! (Of koude voeten in je slaapkamer?) En voor de prijs hoef je het ook zeker niet te laten. De Mill kachel kost namelijk maar €125.

Wij zijn echt ontzettend blij met onze serre en hebben echt totaal geen spijt van deze investering. (behalve wanneer de ramen gelapt moeten worden haha!). Hebben jullie ook een serre? En hoe hou jij die warm in de winter?