Clarins komt dit voorjaar met een fijne nieuwe verzorging voor zowel de huid als de tere huid rondom de ogen. Nieuw zijn de Clarins Total Eye Smooth & Repairing Soothing Balm, welke beiden heel erg fijn zijn om nu zo net na de winter te gebruiken. Waarom? De huid dient nu goed te herstellen van alle droogte etc. Vandaag vertel ik meer over deze nieuwe producten en geef ik mijn mening erover.

Clarins Total Eye Smooth

Omdat een goede verzorging rondom de ogen cruciaal is dien je hier al op je twintigste mee te beginnen. Huidveroudering zie je namelijk het eerste in deze zone, dus een goede verzorging is onmisbaar. Wanneer je op tijd begint met smeren stel je het verouderingsproces hier een beetje uit. Ouder worden we immers allemaal, maar je hebt zelf in de hand hoe. Deze anti rimpel balm bevat een unieke rimpelvullende stof, welke meteen een mooi resultaat geeft. Ook werkt het product verzorgend, want met ingrediënten als Kangoeroepoot extract en Mitracarpus werkt het verzachtend en verstevigend voor de huid. Op de langere termijn werkt dit dus goed door op eventuele fijne lijntjes.

De verpakking ziet er lekker luxe uit. De pompflacon heeft een inhoud van 15 ml. en door de rosegouden kleur staat het onwijs mooi op je badkamertafel. De textuur is wat dikker, maar smeert onwijs zacht uit op de huid. Het vult inderdaad direct oneffenheden en fijne lijntjes op en wat mij opvalt is dat het verkoelend werkt. Heel fijn wanneer je bijvoorbeeld last hebt van puffy ogen. Het product trekt snel in en is niet meer voelbaar, lekker comfortabel dus. De Clarins Total Eye Smooth oogcrème kost €62,-.

Clarins Calm-Essentiel Repairing Soothing Balm

Speciaal om de huid na de winter mee te verzorgen is er de Clarins Calm-Essentiel Repairing Soothing Balm. Deze balm richt zich op het herstellen van de huid en dat is natuurlijk heel erg toepasselijk nu net na de winter. Onze huid kan wat droog zijn, ondanks een goede verzorging afgelopen winter. De formule van de balm bevat o.a. scharlei dat verzachtend en herstellend werkt. Een oncomfortabel gevoel is hiermee meteen weg en een intense verzorging komt daarvoor in de plaats.

De balm komt ook weer in een fijne tube met pompje. Dit werkt natuurlijk lekker schoon en is makkelijk wat doseren betreft. De textuur is niet te dik en niet te dun. Opvallend is dat het ook weer heel goed smeert, heel snel intrekt en inderdaad dat comfortabele gevoel geeft. Je hoeft deze balm niet over het hele gezicht te gebruiken (mag wel), maar het kan plaatselijk gebruikt worden op bijvoorbeeld droge of geïrriteerde plekjes. Naast het gezicht kun je het ook op het lichaam gebruiken. Ik hoef je dus niet te zeggen dat ik hier heel blij mee ben. Met dit product ga je stralend de lente in! De balm kost €37,50 voor een inhoud van 30 ml.