Een gezonde uitstraling, wie wilt dat nou niet? Je wilt er natuurlijk alles aan doen om een mooie witte lach te houden, om glimmende haren te houden of om een stralende huid te hebben. Hier worden tips genoemd om je haren, je huid en je tanden gezond te houden en mooi te laten uitzien.

Glimmende haren

Hoe vervelend is een ‘bad hair day’? Juist, erg vervelend. Doe je haar daarom goed verzorgen om dit te voorkomen en altijd glimmende haren te hebben. Weg met die gespleten punten en hallo mooie haarlokken.

Voeding voor je haar

De eerste stap om je haar goed te verzorgen is voeding. Kies voor voeding met veel vitaminen, mineralen en gezonde vetten. Vooral vitaminen zijn belangrijk. Als je te weinig vitaminen hebt, zie je meteen een effect in je haar, huid en nagels. Er bestaan ook bepaalde pillen die goed zijn voor de haren. Hier zitten vaak vitaminen en zink in.

Verzorging van buitenaf

Was je haar niet te vaak. Dit klinkt natuurlijk smerig maar dat is het helemaal niet. Je haren hebben een natuurlijke beschermlaag nodig. Als je je haar met shampoo wast, was het dan met natuurlijke shampoo waar natuurlijke producten in zitten en geen chemicaliën zijn toegevoegd. Als je shampoo in je haren aanbrengt dan kan je dit het beste masserend doen. Dit zorgt voor betere doorbloeding naar je hoofdhuid. Hierdoor wordt je haar sterker. Verder kan je 2 keer per week een haarmasker aanbrengen. Je kunt het beste een hoofdmasker aanbrengen dat rijk is aan voedingsstoffen.

Witte en gezonde tanden

Om je tanden gezond te houden moet je minimaal twee keer per dag je tanden poetsen met een fluoridehoudende tandpasta. Verder is je mond spoelen ook belangrijk om dagelijks te doen. Spoelmiddel kan bij alle hoeken van je gebit waar je tandenborstel niet bij kan. Hierdoor worden bacteriën tussen het tandvlees verwijderd. Je kunt je tanden witter maken door ze met bakpoeder te poetsen. Vul een halve theelepel met bakpoeder en doe hier enkele druppels water bij. Zo kun je makkelijk je tanden witter maken thuis en hoef je niet naar de tandarts.

Een stralende huid

Er zijn een aantal ‘tricks’ om je huid gezond en stralend te houden. Drink bijvoorbeeld genoeg water, beweeg, eet gezond en gevarieerd en voorkom stress. Verder is het goed om iedere dag een beetje zonlicht op je huid te laten komen. In zonlicht zit vitamine D en dit is gezond voor de huid. Het is ook belangrijk dat je genoeg slaap hebt. Je merkt snel na een korte slaap dat je huid er erger aan toe is dan na een lange slaap.

Met deze tips blijf je altijd een mooie, gezonde uitstraling hebben.