Jeej! Bruidsjurk uitzoeken! Of is het eerder: O-jee, bruidsjurk uitzoeken? De perfecte bruidsjurk zoeken kan heel leuk, maar het kan ook een flinke uitdaging zijn. Echter, zoals bij veel dingen geldt ook hier: een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom helpen we je hier om je voorbereiding on point the krijgen zodat jij vooral kunt genieten van deze zoektocht! Lees snel verder voor onze adviezen.

Bepaal je budget

De beste eerste stap is: bepaal je budget. Want een betere en makkelijkere keuze maken is all about narrowing down your options. Heb je een flink budget en wil je uitpakken met een extravagante jurk? Of ga je voor budget, minimalistisch en misschien tweedehands? Het is in ieder geval goed om je budget vast te stellen voordat je een winkel in loopt. Zo voorkom je dat je  verleid wordt door al het moois (en door goede verkopers) en meegenomen wordt naar een onbetaalbare sectie. En onthoud: er is niet mis met een bescheiden budget! Je droomjurk hoeft niet een rib uit je lijf te kosten.

Doe onderzoek en begin hier bijtijds mee

Voor een bruiloft is veel te regelen. Sommige dingen ver van tevoren en sommige dingen later. Je kleding uitzoeken is iets waar je makkelijk bijtijds mee kunt beginnen. Begin vroeg met je onderzoek en maak bijvoorbeeld een moodboard. Sla plaatjes op van Instagram, maak een Pinterest bord, koop wat tijdschriften. Bepaal ten eerste welke stijl je mooi vindt. Bedenk vervolgens ook wat jou goed staat en wat je graag van jezelf wil accentueren. Heb je mooie armen of mooie benen? Show ‘em! Probeer tussen je favoriete stijl en wat jou staat de sweet spot te vinden.

Een jurk die past bij het thema van de bruiloft

Thema bruiloften winnen enorm aan populariteit. Dat is ook best logisch, want je bruiloft organiseren rondom een thema heeft zeker voordelen. Een thema is leuk en herkenbaar, zorgt ervoor dat jouw bruiloft nèt even anders is dan anders, maar het zorgt ook voor gemak. Je hebt namelijk zó veel keuzes te maken wanneer je je bruiloft organiseert: een thema zorgt voor focus en het versmallen van de keuzemogelijkheden. Kies je bijvoorbeeld voor een relaxte, bohemian bruiloft, dan heb je focus voor het zoeken van een jurk, maar bijvoorbeeld ook voor je locatie. Bepaalde locaties vallen dan af, bijvoorbeeld de wat meer ‘statige’ plekken. We kunnen in ieder geval als tip meegeven: zoek je een passende trouwlocatie? Neem een kijkje op Weddingspaces. Daar kun je filteren op type locatie en type omgeving om zo sneller te kunnen vinden wat bij je past!

Omring je met de juiste mensen

Als je gaat shoppen voor een bruidsjurk, denk goed na over de mensen die je meeneemt. Of misschien ga je wel alleen shoppen? Dat kan je ook heel veel rust geven! Met name als je er een beetje tegenop ziet. Of doe lekker alvast vooronderzoek in je eentje en ga daarna op stap met vrienden, vriendinnen en familie. Je bent in ieder geval niemand iets verplicht en je moet vooral naar jezelf luisteren. Handige mensen om om je heen te hebben zijn mensen die jou en jouw stijl goed kennen, mensen van wie jij vindt dat ze een goede smaak hebben. Neem vooral geen mensen mee van wie je weet dat ze hun mening aan jou kunnen opdringen. Die kun je op dit moment even niet zo goed gebruiken!

 

Last but not least: have fun! Laat het geen ‘moetje’ worden. Geniet van het proces!