moeder en dochter voor het disneykasteel

Disney is voor mij een plek van magie waar ik al vanaf klein kindje jaarlijks kwam. Het is dan ook niet zo gek dat ik niet kon wachten om Noé mee te nemen naar dit prachtige park. Om onze zomer af te sluiten gingen we dan dit jaar ook naar Disneyland! 

Ik kreeg van veel mensen de vraag; is Noé nog niet veel te jong om te gaan? Nou zeker weten niet! Ze vind het prachtig! Of ze nou écht beseft wat iedere attractie inhoud, nee dat niet. Maar als je die glimmende oogjes ziet als de parade begint, of als ze op de foto mag met een van de muisjes uit Assepoester snap je gelijk waarom ik denk dat dit droom was voor Noé!

Onderweg naar Disneyland

Maar laten we even bij het begin beginnen. Op vrijdag vertrokken wij vanuit Nederland met de prachtige Peugeot 5008 naar Parijs. We kregen deze gigantische auto mee van Peugeot zodat ook mijn ouders (en alle bagage) makkelijk mee konden. Het is immers toch 6 uurtjes rijden, maar in de comfort van deze bolide merk je daar echt niks van. Plus door de tips van de Techkoningin bleef de autorit ook leuk! We waren er binnen no-time!

Vienna House Magic Circus

Eenmaal aangekomen bij het Vienna House Magic Circus hotel konden we lekker even bijkomen en relaxen in ons appartement/kamer. We hadden namelijk een hele ruime kamer met maar liefst 2 ruime slaapkamers. Ideaal als je met een wat groter gezelschap reist maar wel lekker bij elkaar wilt zijn. Wat vooral echt erg leuk is aan dit hotel is het feit dat alles, maar dan ook echt alles is ingericht op kleine kinderen. Zo staan er in de lobby verschillende leuke speeltoestellen, een draaimolen en zelfs een ballenbak. Je raad dus wel, een groot succes voor Noé! Ook een hele fijne bijkomstigheid is dat er voor de deur van het hotel een pendelbus stopt die je direct afzet bij het park. 

Vienna House Magic Circus

Vienna House Magic Circus

Het park in!

Op dag 1 mocht Noé gelijk haar Prinses Jasmin jurk aan. En wat vond ze dat mooi zeg. Ze ging nog even een mooie draai maken voor de spiegel voor vertrek en heeft zich vervolgens de hele dag vermaakt. Bijna alle characters stopten even om Noé gedag te zeggen. Dit had ik zelf nog nooit mee gemaakt! Zelfs de echte Prinses Jasmin en Aladdin kwamen in een haast voorbij maar stopte speciaal even toen ze Noé langs de kant zagen zwaaien om een foto met haar te maken. Hartverwarmend hoor!

Aladdin en Jasmin

De attracties waren natuurlijk ook interessant. Helaas waren de meeste rijen erg lang, en om daar nou met de kleine drukte maker een uur in te staan leek mij niet een heel goed plan. Wij hebben er dus voor gekozen om de wat kortere rijen op te zoeken. Zoals bij de theekopjes, het labyrint en ook bij Dombo. Helaas was It’s a small world gesloten, maar ik denk dat Noé die ook echt prachtig gevonden zou hebben.

The Lion King & Jungle Festival in Disneyland Parijs

Een van de leukste dingen aan Disneyland is de diversiteit. Elk seizoen is er weer een nieuw thema. En toen wij er waren afgelopen week was het thema The Lion King en Jungle Book. Twee van mijn all time Disney favorites. Ik kon dan ook niet wachten tot we de shows konden zien. De buiten show/parade heet The Jungle Book Jive. Het was wel even wat anders dan de standaard parades want er waren overal wel dansers en praalwagens te zien. En als afsluiter vuurwerk! Echt fantastisch. Ik snap overigens nog steeds niet dat Noé hier doorheen heeft kunnen slapen, maar ach ze was gewoon dood moe van alle indrukken denk ik.

De tweede show die wij gezien hebben was de ‘The Lion King: Rhythms of the Pride Lands’ in het Frontierland Theater. Ook dit was een show waar ik hele hoge verwachtingen van had. Er stond immers een wachtrij van hier tot Tokio. Gelukkig waren we er op dag 2 vroeg bij en stonden we al vrij snel vooraan in de rij. Nadeel; je moet dan nog wel een uurtje wachten tot de show begint. Maar desondanks was dit het absoluut waard. De show is helemaal live gezongen en alle bekende liedjes kwamen voorbij. Iets wat mij echt raakte was dat er ook een doventolk op het podium alles vertaalde. Ik vind het zo mooi hoe hier rekening mee gehouden word.

YouTube video
Ik ben zelf nooit bang geweest dat Noé zich niet zou vermaken. Ze heeft naar mijn idee echt de tijd van haar leven gehad. En ik kan dan ook niet wachten om (misschien al wel volgend jaar) weer naar Disneyland Parijs te gaan!

Ben jij wel eens in Disneyland Parijs geweest?

Reisverslag_ een weekendje Disneyland om de vakantie af te sluiten