Het is en blijft populair: het industriële interieur. Een stijl waarbij er voornamelijk rauwe en stoere materialen worden gebruikt zoals hout, metaal, leer en staal. Het kleurenpalet van een industrieel bestaat vaak uit grijs, zwart en bruin. In deze blog leggen we je uit hoe je met een paar simpele stappen je interieur omtovert naar een industrieel paleis.

Welke vloer bij industriële stijl? De Visgraatvloer natuurlijk!

Bij een industriële look passen eigenlijk heel veel soorten vloeren, maar ons advies is een mooie visgraatvloer van laminaat. Dit prachtige patroon is dé vloeren trend van 2020 en zet het sobere gevoel van een industrieel interieur direct om in een warme ruimte. Laminaat is makkelijk te leggen en is daarnaast eenvoudig schoon te houden. Vooral wanneer je met kleine kinderen leeft, is het eenvoudig reinigen een must.

Dus moet je nog een nieuwe vloer uitzoeken voor je industriële inrichting? Bekijk dan absoluut de visgraatvloeren. Een stoer huis met een mooie eyecatcher is een woning met een laminaat visgraatvloer.

Kale muren en een statement wall

Wanneer je een industrieel gestylde woning inloopt zie je vaak kale muren. Kale muren die de ruimte een rauwe look geven zoals bakstenen muren. Ook zien we vaak een statement wall in een industrieel interieur: een muur die een andere kleur heeft dan de rest. Vaak heeft de muur dan een lambrisering met twee verschillende kleuren of één donkere kleur.

industrial living room

Industriële accessoires

Een industrieel interieur met een mooie visgraatvloer kleed je aan met een stoere driepootlamp van hout of metaal. Een andere trend die je vaak ziet zijn hangende fabriekslampen. Eigenlijk is de regel simpel met het inrichten van dit interieur. Doet de accessoire je denken aan een fabriek? Dan zit je helemaal goed! Kleuren die je ook vaak terug ziet komen zijn bijvoorbeeld donker groen en petrol.

Vloerkleden bij een visgraatvloer

Een visgraatvloer wil je natuurlijk niet al te veel bedekken, maar koude voeten is ook niet heel fijn. Mocht je nou geen vloerverwarming hebben, creëer dan een beetje warmte onder je voeten met een lekkere schapenvacht of een koeienhuid. Een Perzisch tapijt of een kelim doen het ook heel goed.

Planten uitkiezen

Planten passen eigenlijk mooi bij elke interieurstijl. Binnen een industrieel interieur heb ik de voorkeur voor een mooie grote plant. Het groene steekt namelijk mooi af bij het laminaat. Door verschillende potten te gebruiken kun je ook heel makkelijk een urban jungle stijl maken in je interieur. Deze twee stijlen passen echt ontzettend mooi bij elkaar en geven in een handomdraai een stoere jungle look!

Hopelijk heb je wat aan onze tips gehad en kun jij nu ook een toffe visgraat laminaat vloer in je industriële interieur verwerken. Gelukt? Laat ons dan zeker even het resultaat zien, ik ben ontzettend benieuwd!

industrieel interieur