10x Waarom je altijd TeaTree olie in de kast moet hebben-2

Nog niet zo lang geleden was TeaTree olie een exotische olie die bijna nergens te krijgen was. Sinds een aantal jaar is het ook hier steeds populairder. In dit blog lees je waarom.

Geurolie is echt heel populair op het moment. We gebruiken het werkelijk waar bij elk kwaaltje en stemming. TeaTree olie is met recht 1 van de meest populaire oliën. Naast vanille. Samen zijn ze overigens heerlijk! 

10 Tips om teatree olie te gebruiken

  1. Een paar druppeltjes olie in je shampoo zorgen voor stralend haar. En dat niet alleen, het werkt ontzettend goed tegen roos! 
  2. Hallo luizen! Heb je een kind op school dan ben je waarschijnlijk al bekend met teatree olie en bijvoorbeeld lavendel olie. Een paar druppels op de bekende plekken als onder de pony, achter in de nek en bij slapen moeten voorkomen dat de luizen op het haar willen springen. Ik doe zelf een paar druppels in haar klittenspray en sla zo 2 vliegen in 1 klap. 
  3. Heb jij of je puber veel last van puistjes? Dan kun je het beste producten met teatree olie erin gebruiken. Ook kun je in de avond een watje met wat druppels olie er langs halen. Dit werkt ontstekingsremmend en kan de huid een stuk rustiger maken. Je kunt er ook mee stomen. 
  4. Word jij ook zo gek van de muggen en vliegen? Die houden dus niet van teatree. Lekker in een diffuser of een beetje op een kaars druppelen dus. Je kunt ook op je muggenbult een beetje doen en dan is de jeuk zo weg.
  5. De snotneuzen periode komt er weer aan. Buiten je goed kleden, kun je ook in de avond een paar druppeltjes onder de voeten doen. Het schijnt te helpen met beter ademen. 
  6. Een paar druppels op je hete verwarming geeft je een heerlijke sauna geur in huis. 
  7. Bij kalknagels kun je ook een tijdje je nagels insmeren. Je zult zien dat het veel sneller resultaat heeft dan chemische middeltjes. 
  8. Hetzelfde is voor wratten en waterwratjes: licht aanstippen dagelijks en je ziet het echt snel minder worden of zelfs weggaan. 
  9. Als je tea tree olie mengt met een lotion helpt het tegen de extreem ruwe of droge huid. Doe niet rechtstreeks de olie op de huid, dit is dan echt te veel. Je kunt ook balsem bijvoorbeeld kopen met tea trea olie er al in. 
  10. Er is ook mondwater te koop met tea tree olie. Of je kunt 2 druppels doen in een groot glas warm water met zeezout. Goed spoelen en gorgelen helpt tegen ontstoken tandvlees, en eventueel een zere keel. 

Je snapt waarom dit Australische wondermiddeltje niet mag missen in huis! Gebruik jij de olie al? Of ga je nu ook tea tree olie kopen?

10x Waarom je altijd TeaTree olie in de kast moet hebben-2