paaseieren versieren

We kunnen er niet omheen. Zodra je de supermarkt in stapt word je overal geconfronteerd met die heerlijke chocolade eitjes in alle kleuren en smaken. Pasen komt er aan! En dat betekend ook dat ik weer wat leuke activiteiten moet gaan bedenken voor pasen met mijn kleine peuter. Benieuwd wat ik allemaal in petto heb? Lees dan snel verder.

Knutselen tijdens pasen met je peuter

Crea bea pasen vieren

Lekker creatief bezig zijn hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Je hebt enkel een stuk karton nodig, wat potloden of stiften. Of als je peuter wat handiger is kun je ook met bijvoorbeeld verf aan de slag. Vooraf knip je vast een paasei uit en daarna ga je die mooi versieren! Gegarandeerd een succes!

versierde paaseieren met tekst

Eieren koken en dan verven

Naast dat je een kartonnen paasei kan versieren kan je ook een gekookt ei versieren met wat verf. Het leuke is dat het er ook nog eens super gezellig uit ziet tijdens het paasontbijt of brunch.

Paaseieren zoeken/verstoppen

Nou is dit niet het geen wat ik ga doen bij ons in de tuin omdat ik kan garanderen dat onze hond Milo dan alle eieren kan gaan zoeken en ze op eet. Dus dit gaan we lekker bij opa en oma inplannen! Wanneer je een kleine peuter hebt zoals ik is het altijd slim om even goed te onthouden waar alle eitjes verstopt zijn. Ze kan er namelijk vast een aantal missen en het zou natuurlijk niet slim zijn als de vogeltjes of andere dieren deze gaan opeten.

happy easter paasei

Paashaas oren maken

Ik ben nog druk aan het zoeken naar een haarband, maar als ik die eenmaal heb in Noé haar maat ga ik aan de slag om paashaas oren te maken. Met wat papier, lijm en een haarband kom je een heel eind. Ik hoop dat ik snel iets vind want het paasfeest is natuurlijk al snel. Noé kan de oortjes gaan inkleuren terwijl ik ze daarna voor haar vast plak.

Hopelijk vind je deze pasen met peuters activiteiten net zo leuk als ik! Heb je nog andere tips, laat ze achter in de comments!