Tuinkussens met een ananas

De eerste zonnestralen van de dag streelden mijn gezicht op een vroeger tijdstip dan dat ik gewend ben. Het is zondagochtend, de vogels zingen een ode aan de lente en de eerste mug van het seizoen heeft zich aan me vergrepen toen ik lag te slapen.

Enigszins uitgeslapen besluit ik om de gordijnen open te trekken en volop te genieten van de eerste geuren en kleuren van de lente. Maar toen ik een blik naar buiten wierp ervaarde ik pure horror, groen/bruine horror. De idyllische plek dat ik vorig jaar had gecreëerd is opgevreten door moeder natuur. Ze had afgelopen winter duidelijk honger. Het is tijd om de tuin zomerklaar te maken.

Verwijder alles wat dood is

Er zijn duizenden bladeren die het loodje hebben gelegd toen het najaar toesloeg. Ook jouw favoriete boom zal moeten geloven aan het amputeren van een aantal dode takken. Ze zal het je niet kwalijk nemen, door te snoeien krijgt je boom de kans om weer ongeremd gebruik te maken van alle energie dat de grond te bieden heeft. Ook dode planten en struiken zullen moeten worden verwijdert om nieuw leven een kans te geven. Behalve als dat nieuwe leven onkruid heet, dan mag je best even je ogen dicht doen als je met de heggenschaar bezig bent.

Wat kleur in de tuin door tuinkussens

Een explosie van kleuren

Lente is leven. Bemest en schoffel je tuin en plant daarna de mooiste bloemen en planten. Combineer met kleuren alsof je een meesterwerk aan het schilderen bent. De tuin zal een ware metamorfose ondergaan. Het is leuk om een rondje te lopen bij een bloementeler of een tuincentrum. Laat jezelf onderdompelen in het begin van het nieuwe seizoen.

Neem de tuin in je op en geniet van dat lieveheersbeestje op je plant, of van die vogel op de rand van de schutting. En als je een mol tegenkomt terwijl je bloemen aan het planten bent? Dan begraaf je hem levend!

Veeg de winter weg

Een lekkere lenteschoonmaak doet wonderen voor je tuin. Die kerstspullen kunnen weer achterin de schuur worden verstopt, de bak met compost en tuingereedschap mag naar voren. Pak dan meteen die hogedrukspuit om de groene aanslag op je tegels te lijf te gaan, je zal er geen spijt van krijgen, en misschien is een fris likje verf op de schutting ook geen slecht idee?

Als je tuin opgeruimd en overzichtelijk is dan kan je niet wachten om gezellig te borrelen aan de buitentafel. Of wat dacht je van het afstoffen van die prachtige tuinset. De tuinkussens kunnen dus ook gelijk weer uit de schuur want de tijd van lekker lang buiten tafelen is weer aangebroken!