pasen 2020

Pasen vind ik altijd een ideale tijd om lekker tijd door te brengen met de kinderen. Een extra dagje vrij, (meestal) mooi weer, ideaal om wat leuks te doen! In dit artikel deel ik enkele tips met je hoe jij je kids kunt vermaken tijdens Pasen, lees je mee?

Eieren versieren & verstoppen

Wat wij vroeger als kind altijd deden, was zelf gekookte eieren versieren. Daar konden we uren zoet mee zijn. Zorg voor stiften en stickers en eventueel een houdertje voor het ei, zodat je kinderen de eieren mooi kunnen versieren. Zijn ze klaar? Verstop ze dan door het huis heen en laat je kinderen ze zoeken. Is het lekker weer? Dan kan je ze natuurlijk ook in de tuin verstoppen. Vermaak gegarandeerd! Zelf deden wij dit altijd ’s ochtends, en daarna gingen we lekker genieten van een Paasbrunch. Maak er een feestje van.

PAsen met de kids -2

Maak samen een Paasontbijt

Duik samen met je kinderen de keuken in voor een heerlijk paasontbijt! Bak samen pannenkoeken, bak verse broodjes af, maak een gezonde fruitsalade en versier de tafel met een mooi tafelkleed, servetten en paasversiering. Kinderen vinden het maar al te leuk om te helpen in de keuken, dus ga gezellig samen aan de slag. Daarnaast is samen ontbijten de perfecte quality time voor je gezin, geniet ervan!

Wist je trouwens dat er ook een hoop lokale restaurants speciale paas afhaal acties hebben?

Ga lekker wandelen!

Meestal is het tijdens Pasen mooi weer, perfect om lekker naar buiten te gaan! Wij gaan er dan ook graag uit voor een wandeling. Ga bijvoorbeeld voor een mooie boswandeling: oude schoenen aan en gaan! Houd er natuurlijk wel rekening mee dat het er niet te druk is en dat je minimaal 1,5 meter afstand bewaard van andere mensen. Maar over het algemeen is er altijd wel een fijn plekje te vinden. Tussendoor kun je even gezellig ergens picknicken samen en je hebt een perfecte dagbesteding. Liever iets meer vermaak? Zoek dan een mooie speeltuin op en geniet daar van het zonnetje. Neem zelf broodjes en drinken mee en je hebt een goedkoop dagje uit. Vergeet niet rekening te houden met 1,5 meter afstand hé! Veiligheid natuurlijk boven alles.

Hoe vier jij Pasen samen met je kinderen?