Noé haar woordenkennis (14 maanden)

Noé is inmiddels ruim 14 maanden oud. En het gaat ontzettend goed met haar. We beginnen steeds meer met elkaar te kletsen en boekjes lezen vind ze in eens veel leuker dan eerst. Ik zie gelijk dat dit heel veel doet voor haar woordenkennis. In. dit artikel zal ik vertellen welke woordjes ze al kent.

Mama & Papa

Uiteraard. En ik kan met trots zeggen dat mama het eerste woordje was! En eerlijk gezegd, het gaat ook absoluut niet vervelend om mama te horen. Vooral als ze zo heel lief en zacht maaaamaaaaa roept.. Daar smelt ik echt van weg. Nou mag ik geloven van veel moeders met tieners dat dat mama roepen echt wel gaat vervelen. Maar vooralsnog geniet ik er absoluut iedere keer van!

Koe

Dit woordje kwam in eens spontaan op in de auto. We zaten een beetje tegen haar te kletsen over het speeltje dat ze in haar hand had. Dit was een Koe. En van het een op andere moment begreep ze de klant en was alles koe. Ook wanneer ik vroeg wie dat was op FaceTime (oma) riep ze heel hard KOE! Nu maar hopen dat ze snel gaat onthouden welk beestje bij het woordje hoort.

Namnam

Hiermee bedoeld ze eten. Een beetje onze fout want doordat wij elke keer bij het avond eten Namnam zeiden begon ze dit na te zeggen. Nu begrijpt ze dat zodra de kast open gaat het Namnam tijd is. Wel ontzettend schattig uiteraard!

Kat

De kat herkent ze ook al uit haar boekjes. Zodra ze het boekje ziet roept ze kat want er staat een mooie kat op de voorkant. Soms komt de klant niet nog helemaal goed uit waardoor het klinkt als kak of kut. Maar goed, we blijven maar heel hard oefenen met dit woordje.

Noé haar woorden kennis (14 maanden) 2

Haar eigen naam, Noé

Dit vind ik toch zo lief! Ze hoort ons natuurlijk vaak haar naam zeggen. Meestal in combinatie met nee. Niet gek dus dat dat ook een woordje is die ze al kent.

Kijk of wel kijt

Vooral dat vingertje wanneer ze iets aanwijst. Overal moeten we naar kijken. Vooral in de dierentuin is het de hele tijd kijk kijk kijk! Ik kan daar zo van genieten.

Ja en heel veel nee

Ook bij het woordje nee kent ze het gebaar al. Ze weet precies wanneer iets wel of niet mag. Maar o wat zoekt ze toch graag die grens op.

Daaag!

’s Morgens wanneer papa de deur uit gaat naar het werk loopt ze gezellig mee naar de deur en roept ze nog even daaag! Zelfs als we zelf onze jassen aantrekken word er gezwaaid en dag gezegd tegen Milo (onze hond).

Ik vind het zo lief en leuk om te zien hoe snel ze de woordjes allemaal leert. Ik ben benieuwd hoe haar woordenkennis volgende maand zal zijn.

Noé haar woordenkennis (14 maanden) pin