Wat hebben we een heerlijke zomer gehad, er leek geen einde te komen aan het mooie weer. Zonovergoten, geen restricties meer en weer volop festivals en evenementen. Dit in combinatie met vakantie maakte het echt een tijd van echt genieten. Dit was ook terug te zien aan alle foto’s, filmpjes en posts op social media. Iets om acuut blij van te worden. Maar aan alles komt een einde, ook aan een zomer die in eerste instantie eindeloos leek. Het is dan ook algemeen bekend dat er veel mensen zijn die last krijgen van een kleine najaarsdip. Of erger nog, een ware winterdepressie. Wanneer het serieuze vormen aanneemt is het natuurlijk zaak zo snel mogelijk in te grijpen en hier serieuze hulp voor in te schakelen. Is dit (nog) niet het geval, dan kun je wellicht uit de voeten met een paar leuke oppeppers. Welke oppeppers ik in het najaar naar uit kijk? Ik selecteerde drie dingen waar ik naar uitkijk.

Gadgetfreak

Ik ben natuurlijk super veel online bezig, dit komt natuurlijk door het onderhouden van mijn blog en social media kanalen. Ik hoef me er dan ook niet voor te schamen dat ik nogal een gadgetfreak ben. Ik houd nou eenmaal van nieuwe ontwikkelingen en mooie technologie. Mijn hart maakt dan ook een sprongetje wanneer ik over de nieuwe iPhone 14 plus serie hoor. Ik sta er versteld van hoe dit innovatieve merk(Apple bedoel ik daar uiteraard mee) elke keer weer nieuwe producten ontwikkeld. Bij de iPhone 13 dacht ik al; kan het beter? Het antwoord hierop is dus volmondig ‘ja!’. Vooral de camera is bij de iPhone 14 weer een verbetering ten opzichte van de camera op de iPhone 13. De hoeklens is vele malen groter, waardoor een groter perspectief nodig is. Super fijn en prachtig resultaat!

Nieuwe horeca

In de zomer hebben we natuurlijk volop genoten van barbecues in eigen tuin, wijntjes op het terras en een late borrel in de kroeg. Maar écht goed tafelen, binnen in een restaurant, dat doen we liever in de winter. Sowieso heb ik in de winter altijd meer trek dan in de zomer, en dat is ook niet zo gek. Dit is namelijk uit onderzoek gebleken. In de zomer snak ik naar watermeloen, salade en (gin!) tonics. Natuurlijk is er veel horeca verdwenen door afgelopen jaren, maar daarvoor in de plaats zijn er ook weer leuke en nieuwe concepten gekomen. Deze uitproberen, daar kan ik echt naar uitkijken.

Nieuwe releases

Na veel buiten en op pad te zijn geweest trekken we in het najaar natuurlijk ook weer meer naar binnen. En wat is er dan lekkerder dan op de bank gaan hangen met een lekkere Netflix serie? Dit snappen alle streamingsdiensten maar al te goed en komen daarom met allerlei leuks op tv. Vervolgen op bekende series maar ook compleet nieuwe. Welke ik sowieso ga bingen? The Handsmaid’s Tale en het Nederlandse Oogappels staan hoog op mijn favorietenlijstje.

Kortom, na een heerlijke zomer gaan we lekker nagloeien in het najaar. Door al het leuks wat er nog gaat komen hebben wij geen eens meer tijd om in een dipje te raken. En dan hebben we het nog geen eens over de nieuwe mode gehad. Want de cowboylaars, pantalons én roze worden het weer helemaal. Need we say more?