Naar de bios met een 2-jarige

Afgelopen weekend zijn wij voor het allereerst naar de bioscoop geweest met Noé. Volgende maand word ze twee, maar ze geniet nu al net als mij van leuke films. Toen ik naar Frozen 2 mocht konden we het niet laten om naar de bios met een 2-jarige toch maar eens te proberen. Of het een succes was vertel ik in dit artikel.

Frozen 2

Onlangs heb je op Jamey.nl al kunnen lezen over de nieuwe Frozen 2 film. De meningen zijn verdeeld over de “kindvriendelijkheid” van de film. De een vind het een té spannende film, de ander niet. Persoonlijk vonden wij het echt reuze mee vallen. Ik moet toegeven dat het eerste deel wel een wat hoger romantisch gehalte had, maar echt eng vond ik het niet. En nog belangrijker, Noé helemaal niet.

Op de foto met Olaf

De film duurde ongeveer 2 uur. Dit is inclusief de voorstukjes en aftiteling (wat ze van mij bij kinderfilms eigenlijk best achterwegen mogen laten, het duurt al lang genoeg!). Een lange zit dus. En eerlijk is eerlijk, ik was ook best wel een beetje bang want Noé is niet het type dat de hele tijd stil blijft zitten. Maar we waren met zijn 2en en Noé. Dus slim als we zijn hebben we haar in het midden van ons gezet zodat ze niet verder dan tussen ons in kon wandelen. Waar we geen rekening mee hadden gehouden waren de mensen voor ons. Noé heeft hun namelijk wel een paar keer over de bol geaaid haha.

Dus, hoe houd je je 2-jarige 2 uur op zijn/haar stoel?

Snacken, en gewoon laten gaan! Vooraf hebben we in de lobby van Pathe een lekkere bak popcorn gehaald. Geen idee of ze dit zou lusten, maar gelukkig wel! Verder had ik ook wat gezonde snacks meegenomen van huis zoals snoeptomaatjes, komkommertjes en ook voor de lekkere trek een paar pepernoten. Elke tien minuten vroeg ze wel heel zachtjes om iets lekkers dus ik kon zo gezond met wat zoets afwisselen.

2-jarige in de bios

Verder hebben wij haar ook gewoon gelaten. Soms wilde ze even op schoot zitten (dit duurde nooit langer dan 10 minuten) en soms wilde ze juist even lekker dansen. Vooral bij de liedjes ging ze heel schattig staan dansen tussen de stoelen. En als ze het dan zat was ging ze weer heel braaf zitten. Tussendoor ben ik wel 1 keertje even naar de toilet gegaan met haar om haar luiertje te verschonen (trust me, als ik dit niet had gedaan was de hele zaal leeggelopen). Maar al met al heeft ze het dus écht super goed volgehouden.

Naar de bios met een 2-jarige

Kleuterbioscoop

Noé is het type kind dat niet heel snel bang ergens voor is. Ze vond het harde geluid en de donkere zaal dan ook helemaal niet erg. Maar ik kan mij best voorstellen dat er kids zijn die dit wel hebben. Daarvoor zijn er ook bij diverse bioscopen speciaal kleuterbios voorstellingen. Dan hebben ze de verlichting speciaal aangepast zodat het niet helemaal donker is en word ook het geluid niet zo hard gezet. Ideaal als je dus een keertje wilt uitproberen.

Vermaken in de bios

Wij zijn enorm blij verrast en trots dat het zo goed is gegaan. Wel weet ik zeker dat ik dit niet alleen zou willen doen met Noé. Maar dat naar de bios met een 2-jarige voor herhaling vatbaar is is een ding dat zeker is!