Quality time met je kids is natuurlijk belangrijk maar ook heel fijn. Even een dagje weg en 1 op 1 aandacht voor elkaar. Maar waarom zou je er niet een mini vakantie van maken samen!

Onlangs was ik met een vriendin aan het kletsen. Ze heeft een dochter van 16 en is samen met haar op mini vakantie geweest naar, je raad het al, Ibiza. Het party eiland! In eerste instantie keek ik wat gek, want wie gaat er nou met haar knappe 16 jarige dochter naar een feest eiland op vakantie. Maar toen ze me er meer over vertelde was ik eigenlijk direct verkocht. Dat wil ik ook doen als Noé wat ouder is!

Meer dan een feesteiland

Ibiza staat bekend als hét feest eiland. Maar naast feesten kun je er nog zo ontzettend veel meer. Denk maar aan de gezellige hippie marktjes (Las Dalias hippiemarkt is een hele bekende!) waar je heerlijk kunt shoppen met zijn tweeën of de prachtige stranden waar je uren kunt genieten. Er zijn natuurlijk tal van bekende stranden waar je terecht kan, maar het is ook ontzettend leuk om samen op de scooter er op uit te gaan en te kijken wat voor een mooie stranden je allemaal tegen komt onderweg. En wat dacht je van het heerlijke Spaanse eten? Probeer vooral eens Paella uit (ideaal om samen te bestellen) of ga eens voor verschillende soorten tapas.

Vliegen naar Ibiza

Denk je nou net als mij YES LET’S GO! Dan kan ik je adviseren om de zomer vakantie te vermijden. De prijzen zijn dan torenhoog voor een hotelkamer, laat staan de vliegreis. Een vlucht naar Ibiza kun je het beste boeken in Juni of September. Dit is net voor en na het hoogseizoen waardoor de prijzen iets leuker zijn.

TIP! Wist je dat er ook diverse moeder/dochter retreats zijn op Ibiza? Hier worden vaak diverse workshops, yoga lessen en ceremonies gegeven waarbij de band van moeder en dochter centraal staan. Mocht je dus graag met gelijk gestemde op reis gaan en niet helemaal op elkaar aangewezen willen zijn dan is dit zeker ook een aanrader.

To do op Ibiza

  • Shoppen in Ibiza stad
  • Lekker tapas eten
  • Een van de vele stranden bezoeken
  • Bezoek een spa of beauty salon voor een massage
  • Beide zin in een avondje uit? Wellicht is een bezoekje aan het bruisende nachtleven dan ook nog een idee!
  • Bezoek een van de toffe waterparken
  • Huur een boot!
  • Neem snorkel/duik les

Kortom, er is zat te doen en te ontdekken op Ibiza! Ben jij al klaar voor een moeder dochter vakantie?

Moeder dochter vakantie naar Ibiza? Doen!