Leerachterstanden, helaas komt het steeds meer en meer voor. Door alle schoolsluitingen, verlengde vakanties en quarantaines lopen sommige leerlingen wat achter. Natuurlijk kun je thuis het een en ander doen, maar niet altijd is dat goed genoeg. Weet je het even niet meer en wil je dat jouw kind volgend schooljaar gewoon een groep verder gaat? Met de drie tips van vandaag komt dat goed!

1. Bijles zoeken

Vroeger was het de normaalste zaak van de wereld als je bijles kreeg. Tegenwoordig lijk je er niet meer zo heel veel over te horen. Gelukkig bestaat het nog steeds en daarmee is het een heel fijn alternatief om jouw kind op niveau te houden. Neem nu bijvoorbeeld een bijles rekenen. Wij zijn niet de enige ouders die het soms abracadabra vinden en ergens is dat natuurlijk ook logisch. Al jaren hoeven wij ons niet meer bezig te houden met moeilijke sommen en ingewikkelde formules. Laat staan echte wiskunde…In de loop der tijd zijn ook bepaalde leermethodes veranderd, waardoor sommige dingen nu op andere manieren worden aangeleerd dan hoe wij het vroeger hebben geleerd. Dat kan nog wel eens voor verwarring zorgen tijdens het thuis lesgeven. Zoek dan ook hulp in de vorm van rekenen bijles.

2. Zelf schematisch werken

Mocht je het liever binnenshuis willen houden dan is dat natuurlijk ook prima. Ook al heb je namelijk niet alle kennis in huis, door goed en schematisch te werken kun jij jouw kindje op niveau houden wat betreft schoolwerk. Vaak krijg je van school het e.e.a. toegestuurd of moet je werkboeken ophalen waarin ze kunnen werken. Voordat je dit aan je kind geeft is het raadzaam om het zelf even goed door te lezen. Doe dit bijvoorbeeld ’s avonds wanneer hij of zij in bed ligt. Op die manier weet je precies wat ze moeten doen en of jij hem of haar hierbij kunt helpen. Kun je het niet? Dan heb je nog tijd om het te Googlen. Internet kan namelijk jouw beste vriend hierbij zijn. Alle informatie is voor handen, dus maak daar gebruik van!

3. Hulp vragen aan school

Mocht je er nu echt niet uit komen, dan kun je natuurlijk de leraar vragen voor wat ondersteuning. Wellicht kan hij of zij jouw zoon of dochter één op één ondersteunen tijdens een Google Meet of kun je zelf om uitleg vragen zodat je het zelf kunt overbrengen naar je kind.

Hoe dan ook, voor alle ouders hebben we diep respect. Wat we met z’n allen afgelopen twee jaren hebben neergezet mogen we trots op zijn!