Selfcare, me-time, mamatijd, allemaal woorden waar mijn handen soms van jeuken. Toch is het ontzettend belangrijk om ook als moeder even wat tijd voor jezelf te nemen. Hoe je dit het beste aan kunt pakken terwijl je een druk schema hebt? Je leest het in dit artikel.

Als moeder is het soms moeilijk om tijd te maken voor de hoognodige rust. En toch is dat rust moment ontzettend belangrijk voor je. Even de tijd nemen om je hoofd leeg te maken, en weer op 0 te staan. Op die manier, en enkel op die manier kun je de rust weer terugvinden en alles helder zien. En geloof mij, als moeder die op de rand van een burn-out heeft gestaan kan ik beamen dat die rust terugvinden van cruciaal belang kan zijn voor je relaties met je man en kinderen.

Maar waar haal je de tijd dan vandaan?

Tja, een dag heeft maar 24 uur hoewel het soms wel lijkt of ik dagen van 25 uur maak. Maar wat doe je wanneer de kinderen op bed liggen? Of wanneer ze naar school zijn? Ik gok dat je antwoord al snel iets in de trant van opruimen, wassen of schoonmaken zal zijn. Of wat dacht je van werken? Probeer eens voor jezelf een planning te maken door het opruimen/schoonmaken te beperken tot bijvoorbeeld een half uur per dag, wanneer de kinderen op bed liggen. Zo kun je direct daarna beginnen aan je eigen rust.

What to do?

Wat ik zelf het aller fijnste vind om te doen is lekker mijn huispak aan doen en heerlijk met een kop thee op bed een goede serie te kijken. Een comfortabele outfit is in dit geval key. En dan bedoel ik niet zo’n oude trui waar de gaten invallen maar écht een mooi lounge outfit voor jezelf. Zelf ben ik helemaal gek op de loungewear van Hunkemöller. Lekker zacht en het ziet er ook nog eens leuk uit. Daardoor voel ik me gelijk een stuk fijner in mijn eigen velletje.

Ben je niet zo van de films of series? Probeer dan eens een goed boek uit te lezen of een warm bad te nemen. Vergeet dan ook zeker niet om een fijn maskertje op te doen. Dan voel je je gelijk herboren!

Prioriteiten

Ja, een moment voor jezelf kan egoistisch voelen. Toch is het vreselijk belangrijk om de tijd voor jezelf vrij te maken. Al is het maar een uurtje. Door deze tijd voor jezelf een prioriteit te maken (net zoals het zorgen dat de kinderen een gezonde maaltijd op tafel krijgen elke dag) ben jij de beste moeder/vrouw voor iedereen in je omgeving. Zeg nou zelf, als je de hele tijd mentaal dood moe bent ervaart je omgeving dat natuurlijk ook. Dus tijd om er een prioriteit van te maken voor jezelf!

Hey mama, maak eens tijd voor jezelf vrij!