mama is moe

Soms heb je van die dagen dat alles te veel is. En dan zul je zien, net die ene opmerking schiet in het verkeerde keelgat. Maar hoe komt dat? Nou heel simpel in mijn geval.. mama is moe! Dood moe!

Waarom ben ik dan zo moe?

Ik denk dat het een combinatie is van het zwanger zijn en een heel intensief meisje rond hebben rennen in huis. Nou heb ik wel opvang voor 1 dag in de week (en geloof mij die heb ik ook wel nodig om even op te laden). Maar toch is het best pittig om de kleine meid te entertainen. Ze is gek op lezen, en wilt vooral voorgelezen worden. En daarnaast zit ze volgens mij nu ook midden in het 22 maanden sprongetje die er ook op bekend staat als de sprong waarbij kindjes in eens niet meer willen slapen overdag. Nou is dat niet heel erg, want hoewel ze niet slaapt is ze wel heel lief 1 tot 2 uur alleen op haar kamertje aan het lezen of spelen. Toch is het niet hetzelfde als toen ze nog wel wilde slapen. Vooral omdat ik nu ook de babyfoon in de gaten moet houden of ze niet haar kledingkast open krijgt. Ze heeft er namelijk een handje naar om alle kleding uit de kast te halen. Ik rust dus wel, maar echt even een tussen de middag dutje zit er helaas niet in voor mij.

De bolle buik..

Ook eist de zwangerschap zijn tol. Mijn buik is al flink gegroeid. Naar mijn idee had ik dit formaat buik pas veel verder in de zwangerschap bij Noé. En helaas merk ik dat mijn nachtrust toch wat minder is nu de buik zo groeit. Het hoort er bij, het is niet anders. Maar een slechtere nachtrust speelt helaas dus ook mee aan de vermoeidheid.

Wat ga ik er aan doen?

Ik heb met Bram al vaker gesproken over wat er aan te doen is. Maar het is vrij lastig. Want wat kan ik er nou aan doen? Er zal ook gewoon gewerkt moeten worden. En ook Noé houd van speeltijd samen. En daar wil ik zolang als kan lekker van genieten. Wel merk ik dat we wat minder vaak de deur uit gaan dan ik zou willen. Gelukkig heeft Bram wel beloofd wat meer te helpen waar hij kan in het huishouden. Maar of ik daar blij mee moet zijn weet ik ook nog zo net niet als je zijn opvouw kunsten ziet..

Wat doe jij om weer af en toe bij te tanken?

Mama is moe..