Onlangs heeft Manu een prachtig cadeau gekregen. Namelijk de Kurio Tab Ultra 2. We hebben hem inmiddels een paar weken in gebruik en daarom schrijf ik dit artikel nu voor jullie. Het is namelijk écht een aanrader!

Manu ziet zijn grote zus regelmatig op haar iPad spelletjes spelen, kleuren of filmpjes kijken. En je raad het al, dat is natuurlijk ook regelmatig ruzie. Want wie mag er op de iPad? Het was dan ook tijd om eens te kijken naar een tablet voor Manu. Niet zo zeer omdat ik wil dat hij continue op een scherm zit, maar omdat het wel de tijd is waar we in leven en ik liever heb dat hij er dan veilig mee leert omgaan. Net als zijn grote zus. Ik was dan ook enorm blij toen wij van Kurio de Kurio Tab Ultra 2 mochten uit proberen.

Kurio Tab ULTRA 2

De Kurio tablets voor kinderen bestaan al langer. Regelmatig komen er nieuwe modellen uit die wat verbeteringen hebben ten opzichte van de oudere modellen. Het merk steekt echt uit boven de andere tablets als het gaat om functionaliteit en praktische werking. De Kurio Tab Ultra 2 is het premium model tablet van Kurio. Een groot voordeel is dat het een groot geheugen heeft van 32 GB, waardoor jouw kindje eindeloos kan spelen zonder van apps te moeten wisselen.

Kurio Genius systeem™

Niet geheel onbelangrijk om te benoemen is het Kurio Genius systeem™. Dit is het systeem wat de tablet juist zo kindvriendelijk maakt. Zo kan jij als ouder bijvoorbeeld de schermtijd bijhouden en zelfs instellen. Daarmee bedoel ik dat je dus kunt instellen dat je kindje er bijvoorbeeld maar 30 minuten op mag. Na die 30 minuten schakelt de tablet dan automatisch uit. Ook is de tab let voorzien van een blauwlichtfilter en kan het geluid niet harder dan het ingestelde aantal decibel om zo de oortjes te beschermen.

Paw Patrol

De nieuwe Kurio Tab Ultra bevat exclusieve content die je op geen andere tablet terugziet, namelijk de nummer één licentie in de markt en favoriet onder de kleintjes: Paw Patrol! Wij hoeven je niet te vertellen dat dit natuurlijk een instant hit is! Daarnaast zit er extra content op van Nickelodeon, zoals bijvoorbeeld Dora en Shimmer & Shine. Het favoriete spelletje van Manu is Duplo. Hier leert hij ook gelijk tellen en dingen na te bouwen. Hij is nog niet eens 2 jaar en telt nu al tot 3 en soms tot 6 mee!

Snel

Het systeem werkt op Andriod OS, Andriod 10GO en is daarmee lekker snel. Dat is met name heel handig voor kleine kindjes, want zij hebben niet veel geduld om iets te laten laden. Hiermee kunnen ze lekker snel wisselen van apps en spelletjes spelen.

Netflix en Disney+

Een heel fijn kenmerk van deze nieuwe tablet van Kurio is dat je er Netflix en Disney+ op kunt downloaden en kijken. Dit kan niet op elke kindertablet en juist dit zijn de streamingsdiensten die favoriet zijn onder kinderen. Hiermee laat je ze dus lekker op hun eigen tablet het favoriete filmpje kijken. Zorg er wel voor dat je een kinderaccount aanmaakt, zodat bepaalde inhoud verborgen blijft. YouTube Kids staat er overigens ook op, dat is een afgeschermde versie van YouTube en speciaal voor kindjes. Het is overigens een 7 inch scherm, dus dat kijkt helemaal prima!

Met de Twinme-app kun je videobellen en chatten. Leuk wanneer jouw kindje op school zit en af en toe online les heeft. Zo blijft hij of zij toch in contact met vriendjes en vriendinnetjes. Daarnaast staat er Google Classroom en Koekeltjes vooraf op geïnstalleerd. Voor Manu is dit nu nog niet relevant, maar wie weet voor de toekomst!

Accessoires

De nieuwe Kurio tablet wordt geleverd met standaard om de tablet op te zetten. Ook zijn er bijpassende accessoires verkrijgbaar, zoals een koptelefoon, een tas/sleeve en carkit. Manu vind het heerlijk om aan de salontafel te zitten en spelletjes te spelen of filmpjes te kijken. De standaard komt dan ook helemaal tot zijn recht bij ons thuis!

Manu is écht heel blij als hij weer even op de tablet mag spelen. En eerlijk is eerlijk, ik vind het zelf ook leuk om te zien. Wanneer ik lekker even mijn mail aan het wegwerken ben zit hij gezellig naast mij met zijn tablet. Af en toe moet ik hem even helpen. Maar voor een (nog geen) 2 jarige wijze jongen heeft hij de Kurio Tab Ultra 2 al heel goed onder de knie.

De Kurio Tab Ultra 2 is verkrijgbaar bij Bol.com voor €139,95.

Kurio Tab Ultra 2 - kidstablet van dit moment!