Kinderen en een telefoon, voor velen is het nog een beetje een taboe want waarom hebben kinderen een telefoon nodig? Toch is het in de huidige wereld zo slecht nog niet om je kinderen hiermee te laten opgroeien. Waarom het verstandig is om jouw kind een telefoon te geven lees je vandaag!

Bereikbaar

Een telefoon is natuurlijk in essentie bedoeld om bereikbaar te zijn. Dat geldt ook wanneer je jouw kind er een geeft. Natuurlijk stuur je jouw vijfjarige niet alleen op pad met een telefoon, maar wanneer ze wat ouder zijn en toch net wat meer zelfstandiger willen worden kan een smartphone of telefoon een goed idee zijn. Hiermee kunnen ze jou altijd bereiken als er wat en is andersom kun jij hun bereiken. Zo kun je bijvoorbeeld even snel bellen om te checken of ze goed zijn aangekomen op school of de sportclub. Wanneer je kind al wat ouder is en het concept van whatsapp snapt kun je elkaar ook appjes sturen. Voor veel ouders helpt dit om hun kind wat los te laten in de huidige wereld. Een OPPO telefoon leent zich hier perfect voor! De OPPO telefoon is namelijk heel makkelijk in gebruik, maar ook nog eens betaalbaar. Een goed OPPO toestel heb je al voor €150. En naar mijn idee is dat nog wel een ok bedrag voor een (eerste) telefoon.

Spelletjes

Net als op de iPad of tablet kun je ook op een telefoon spelletjes doen. Voor kids zijn er genoeg apps te downloaden met allerlei verschillende spelletjes. Denk aan een wereld bouwen, een boerderij of restaurant runnen of puzzels. Er is vanalles wat. Ook Squla is een dikke aanrader wanneer jouw kind op school zit, want hiermee leren ze spelenderwijs. Squla is aan te passen aan het niveau van jouw kind, dus ze leren precies waar ze mee bezig zijn op school. 

Filmpjes

Voor het kijken van filmpjes leent een telefoon zich natuurlijk helemaal prima. Zeker wanneer jouw kindje zijn of haar eigen telefoon heeft. Op die manier zijn de gerelateerde video’s ook echt van hem of haar. Neem wel af en toe een kijkje om te checken of het nog klopt wat ze kijken. Onze tip voor jou: laat het volume zo hoog zetten dat jij kunt meeluisteren. Wanneer ze een gek filmpje op hebben staan hoor je dit meteen en kun je het corrigeren.

Leerproces

Wist je dat het hebben van een telefoon ook een goed leerproces kan zijn voor een kind? Natuurlijk zitten er veel leuke voordelen aan, maar tegenwoordig kunnen we niet meer zonder een telefoon. Dan is het maar beter dat ze er goed mee opgroeien en hem zo goed leren te gebruiken. De wereld tegenwoordig vraagt erom als het gaat om veiligheid, dus neem de tijd ervoor en leer je kind in stappen hoe hij of zij de telefoon kan gebruiken.

Waarom een eerste telefoon voor kinderen?