Kraambezoek tijdens de Corona pandemie-2

Je kraamtijd, het hoort een van de mooiste tijden te zijn wanneer je baby net geboren is. Vrienden en familie komen je kleine wondertje aanschouwen en samen geniet je van je kleine kruimeltje voor je partner weer aan de bak moet. Helaas is kraambezoek nu tijdens de pandemie nét even anders.

Een bevalling is niet niks. De ene bevalling is de ander natuurlijk niet. En ik zou het weten, ik heb de twee uiterste van elkaar mogen ervaren. Van een traumatische bevalling tot een prachtige kalme bevalling. En naast dat de bevallingen enorm van elkaar verschilde heb ik ook mee moeten maken hoe verschillend de kraamtijd kan zijn. Zo heb ik mijn kraamtijd met Noé als enorm fijn ervaren. Al onze vrienden en familie kwamen ons dochtertje bekijken en waar nodig werden we geweldig geholpen. Bij de geboorte van Manu was dit wel anders. Na zijn geboorte begon de eerste lockdown en kon er dus niemand komen. Mijn ouders en zusje zijn uiteraard wel geweest, maar onze vrienden en grotendeels van onze familie hebben zelfs nu Manu nog niet gezien. En dit is pijnlijk. Sterker nog, op Manu zijn eerste verjaardag hebben we het ook heel sober moeten vieren. Ik ben blij dat Manu het nog niet mee krijgt, want hij is samen met Noé het belangrijkste in mijn leven. Toch had ik mijn tweede kraamtijd écht anders voor ogen gehad. 

Maar hoe kan je dan op kraambezoek tijdens Corona?

Ja, dat is een lastige. Even op bezoek gaan bij een nieuwe moeder doe je niet. Je wilt natuurlijk niet riskeren dat moeder of kind ziek worden omdat jij wellicht iets onder de leden hebt. Maar ook al kan je niet langs gaan en het kersverse babytje vasthouden, je kunt wel laten merken dat je aan ze denkt. Stuur een kaartje of een mooi kraamcadeau. Skype, FaceTime of bel even met elkaar. Als nieuwe moeder komt er zo veel op je af, dat dat ene telefoontje of sms’je echt een hoop kan betekenen. Laat weten dat je aan hun denkt!

Daarnaast kun je ook altijd op (k)raambezoek. Niet heel handig om te doen wanneer het écht heel koud is of regent. Maar ook daar zou een mouw aan gepast kunnen worden door bijvoorbeeld een kleine partytent in de voortuin te zetten (of wellicht in de achtertuin). Zo kan iedereen toch even langskomen!

kraambezoek pakket

Dit cadeau pakket is van www.kraam-cadeau.nl

Wat is nou geschikt om te geven?

Wat ik altijd leuk vind om te geven is een gepersonaliseerd cadeautje. Denk bijvoorbeeld aan een mooi pakket met kleertjes, douche/bad producten en een leuk speeltje. Of misschien juist wel een leuke baby badjas met naam. Die zijn ook nog eens ideaal om te gebruiken bij een bezoekje aan het consultatiebureau.

Wat je ook geeft, ik garandeer je dat moeder er blij mee is om te weten dat je aan hun denkt!

Kraambezoek tijdens de Corona pandemie