In 5 stappen de perfecte manicure!-3

Heb je eindelijk een momentje voor jezelf? Tijd voor een heerlijke manicure! Met deze 5 stappen heb je binnen no-time weer prachtige handjes. Lees je mee?

Nu we massaal thuis zitten en ook de nagelsalons dicht zitten is het tijd voor een opfriscursus nagelverzorging. Want even een afspraak maken bij de salon zit er voorlopig niet bij. Maar die nagels, die moeten toch écht verzorgd worden. Hoe je te werk gaat leg ik in dit artikel uit.

Stap 1: Prepping!

Alles begint bij een goede voorbereiding. Dat wil zeggen dat je dus oude nagellak of gel verwijderd. Wanneer je de oude nagellak er af hebt gehaald kun je het beste even je vingers even laten weken in warm water. Zo worden je nagelriemen wat zachter en kun je die makkelijk naar achter duwen.

Heb je gel nagels? Neem dan eerst even contact op met je nagelsalon. Sommige salons bieden namelijk nu DIY pakketjes aan waarmee je je gel veilig kan verwijderen. En daarbij support je je lokale ondernemer ook nog eens en dat kunnen ze zeker nu goed gebruiken.

Stap 2: Shape your nails

Tijd om je nagels mooi in vorm te vijlen. Kies vooraf de vorm en lengte die je wilt aanhouden. Persoonlijk houd ik niet van een ijzeren of glazen vijl. Maar ieder zijn ding natuurlijk.

Stap 3: Make your base

Om verder te kunnen gaan is het belangrijk om een goede basis te hebben. Eerst neem je de nagels af met reinigingspads (of aceton). Dit is om eventuele vet van je nagels te halen zodat je nagellak beter blijft hechten. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een basecoat nagellak te gebruiken of misschien heb je wel een gellak set in huis? Zorg in het laatste geval dat je dan wel de gebruiksaanwijzing volgt.

In 5 stappen de perfecte manicure!-2

Stap 4: Color me crazy!

Nadat je de basecoat hebt aangebracht kan je aan de slag met kleurtjes. Zelf ben ik gek op roze en nude tinten. Vooral in het voorjaar zie je deze kleuren weer terug komen samen met de andere pastel tinten. Wat is jouw favoriete kleur?

Review Kneipp Seconde Handcrème

Stap 5: Moisturize

En last but not least, verzorg je handen lekker met een goed hydraterende handcrème. Zeker nu we extra vaak de handen wassen is het belangrijk om je handen goed gehydrateerd te houden. Een van mijn favorieten op dit moment is de Kneipp Seconde Handcrème. Wellicht is het ook wat voor jou?

En klaar is kees! Binnen 5 stappen heb je prachtig verzorgde handen en kun je weer een paar weken voor uit. Neem jij wel eens de tijd voor een lekkere manicure?

In 5 stappen de perfecte manicure!-2