Als je op zoek gaat naar een flesje voor je baby, dan zal je al gauw merken dat dit geen gemakkelijke zoektocht is. Je hebt namelijk flesjes van allerlei merken, formaten en kleuren. Als ouder wil je natuurlijk de beste fles voor je baby in huis halen. Tijdens mijn eigen zoektocht naar de beste fles had ik veel vragen en daarom ben ik op onderzoek uit gegaan. Dit resulteerde in een flesje van een merk waar ik tot heden nog erg tevreden over ben. Ik vertel je graag meer!

Waar let je op?

Als je zwanger bent of net bent bevallen, dan zijn er veel babyproducten die je in huis moet halen. Als je weinig ervaring hebt met babyflesjes, dan kan het uitzoeken van een fles veel vragen bij je opbrengen. Want waar let je nu precies op? Wat maakt een flesje goed? Ik lette bij het uitzoeken van een flesje op het volgende:

 • Wat is het materiaal van de fles?
  Je kunt kiezen uit glas of plastic. Ik had zelf nog niet eerder gehoord van een glazen flesje, maar het heeft als voordeel dat je het heel gemakkelijk kunt steriliseren. Vooral handig als je baby nog erg jong is en je de fles nog dagelijks goed moet steriliseren. Een plastic fles heeft ook haar voordelen. Deze flesjes zijn namelijk erg licht in de hand en daarnaast ook onbreekbaar. Dit is vooral handig als je baby op een gegeven moment zelf de fles kan vasthouden.
 • Heb je te maken met bepaalde drinkproblemen?
  Als je voorkeur hebt voor een speciale fles, dan zijn er diverse flessen op de markt die je kunnen helpen bij problemen. Drinkt je baby erg snel waardoor hij of zij veel last heeft van krampjes? Dan kun je kiezen voor een fles met een gebogen vorm. Op deze manier krijgt je baby tijdens het drinken niet teveel lucht binnen. Dit kan buikkrampjes verminderen.
 • Welke maat neem je?
  Je hebt de mogelijkheid om te kiezen uit kleine en grote flesjes. Als je baby nog niet veel melk drinkt, is het natuurlijk fijn om een kleinere flesje te hebben. Drinkt je baby op een gegeven moment meer? Dan kun je een groter flesje in huis halen.
 • Wat voor speen heb je?
  Je hebt flesjes met rubberen en siliconen speentjes. Rubberen speentjes worden zachter en moeten hierdoor vaker vervangen worden. Spenen hebben ook verschillende openingen.  

Mijn eigen keuze: Difrax

Er zijn diverse merken die beschikken over handige flesjes. De flesjes waar ik het meest tevreden over was waren de flesjes van Difrax. De S-fles was bij mij favoriet. Ik had namelijk echt het gevoel dat de darmkrampjes van mijn zoontje minder werden door gebruik van deze fles. Als je kind hier ook last van heeft, dan is dit zeker een aanrader. Ik hoop dat je dankzij deze tips ook voor jouw baby de beste fles in huis kunt halen. Een laatste tip is om altijd een reservefles in huis te hebben. Ik had namelijk een keer de babyfles bij familie vergeten, waardoor ik echt nog een uurtje moest rijden om deze weer op te halen. Veel succes met het maken van een keuze!

Welke flesje heb jij gekozen voor jouw baby?

Handtekening Jamey