Is jouw huis stijlvol ingericht en heb je design meubels in huis staan? Dan wil je deze natuurlijk zo goed mogelijk verzekeren. Design meubels zijn behalve heel erg mooi, ook heel kostbaar. Je hebt het een en ander geïnvesteerd. De waarde van deze spullen kun je beschermen met een inboedelverzekering. Het is hierbij belangrijk dat je rekening houdt met een paar punten. Welke dit zijn en waarom je dit doet, lees je hieronder.  

Design is tijdloos, de waarde niet

Wat vandaag in de designwinkel staat, zal over een paar jaar nog steeds mooi in huis staan. Design meubels zijn namelijk tijdloos. Door de eenvoudige of juist excentrieke kleuren staan ze in iedere kamer. Ze laten andere aspecten opvallen, of vallen juist zelf heel erg op. Voor welk design je ook kiest, je hebt te maken met waardevolle spullen. Helaas kan kwaliteit met de jaren wel achteruitgaan. Daarmee wordt het vanzelfsprekend minder waard. Je kan jouw spullen verzekeren voor schade door brand, inbraak, diefstal, storm en neerslag met een inboedelverzekering van Centraal Beheer.

Interieur styling

Voor de echte stijl en designliefhebbers is een interieur stylist een aanrader. Deze design expert weet hoe jouw woning een style-boost krijgt. Zo weet je zeker dat jouw huis helemaal naar jouw smaak wordt ingericht, maar wel in een passende combinatie. Jouw huis wordt zo jouw thuis. Iedere dag is weer verfrissend met zo’n stijlvolle look. De interieur stylist weet de waarde van je spullen en kan een passende inboedelverzekering aanraden.

Een aanvullende verzekering voor kostbaarheden

Heb je hele exclusieve maar vooral dure spullen in huis? Dan is het slim om voor deze kostbaarheden een aanvullende inboedelverzekering te nemen. Een verzekeraar zal namelijk bij veel meubelen tot een maximumbedrag verzekeren. Het kan dus zo zijn dat jouw peperdure hoogglanstafel boven dit bedrag valt. Het is dan ook aan te raden om goed na te gaan wat je spullen waard zijn. Daarna check je bij je huidige inboedelverzekeraar hoeveel zij vergoeden. Op basis daarvan kun je bepalen of een aanvullende inboedelverzekering het beste is.

Of je nu dus zelf je woning inricht met designmeubelen of voor complete interieur styling kiest: Het beschermen van je design interieur is een slimme zet. Kies dus voor een inboedelverzekering die bij de waarde van je interieur past!

Handtekening Jamey