Het is zo ver! Manu is aan de wandel!

Het duurde iets langer dan bij Noé, maar het is eindelijk zo ver. Manu is aan de wandel. En dat is leuk, eng en ook een beetje het einde van een tijdperk. Want dat echte baby is er nu dan écht van af. 

Het is geen geheim dat wij beide kinderen in een loopwagentje zetten zo nu en dan. Ze vinden de vrijheid fantastisch en we hebben bij beide geen gekke dingen meegemaakt zoals het lopen op tenen. Er word natuurlijk ook veel voor gewaarschuwd voor ongelukjes met loopwagens, maar tot op heden is het enige wat er bij ons gebeurt is het lompe rijden tegen voeten aan. Anyhow, wij waren/zijn er dus erg blij mee.

En dan nu het echte werk

Hij begon de afgelopen maand al steeds vaker aan de hand te lopen. Maar spannend vond hij het wel. We zagen vooral dat hij het eng vond om alleen te staan. Niet gek natuurlijk want het is ook spannend als je voor het eerst stappen gaat zetten. Na verloop van tijd gingen we hem steeds meer alleen laten staan. En dat resulteerde er in dat hij langzaamaan steeds zekerder werd. En sinds een week begint hij ook écht alleen los door de kamer te lopen! 

Alleen aan de wandel!

Het blijft er gek uit zien. Manu, mijn kleine baby, mijn mini mannetje die in eens zelf door de kamer heen wandelt. Hij blijft maar rondjes lopen. Van de keuken naar de woonkamer en weer terug. Met een auto in de ene hand en aan de andere hand zo nu en dan zijn grote zus. Wat ook zo ongelofelijk aandoenlijk is om te zien is als hij weer naar een van ons, of zijn grote zus wandelt en een dikke knuffel geeft. Ja, daar kan ik echt van genieten!

En dan nu nog buitenshuis..

Buitenshuis is het nog wat spannend. Vooral buiten durft hij het nog echt niet. Dan moeten we wel even zijn handje blijven vasthouden (maar dat is geen ramp, daar geniet ik echt van!!). Bij opa en oma thuis durft hij inmiddels wel los te lopen. Ook daar blijft hij maar rondjes lopen om de tafel. Het blijft wel spannend want wanneer zijn twee neefjes en zus rond blijven rennen en hij er een beetje instabiel tussen in loopt kan het maar zo in eens mis gaan natuurlijk.

Mijn kleine mannetje is in eens écht geen baby meer. Maar toch zal hij altijd mijn kleine baby blijven!

Het is zo ver! Manu is aan de wandel!