samen zwanger

Help is wel even wat ik dacht toen mijn gastouder vertelde dat ze ook zwanger was. Want ja, dat betekend ook dat ze met verlof gaat! En je raad het nooit, maar ze is precies een maand voor mij uitgerekend. Hoe gaan we dit nu weer rondbrijen?

Begrijp me niet verkeerd. Ik ben ontzettend blij voor haar. Onze gastouder is echt een schat van een meid en ik gun haar de wereld. En dus ook een prachtig derde kindje. Toch was het wel even een kleine omschakeling voor mij als ouder. Want hoe ga ik dat doen straks als ze met verlof is?!

In de zelfde periode zwanger

Ja, dat is eigenlijk best leuk! We lopen lekker synchroon wat dat betreft. Er zitten 4 weken tussen onze beval data. Maar dat maakt het ook wel een beetje lastig. Want ze heeft namelijk (ruim op tijd hoor!!) aangeven 4 maanden met verlof te gaan met ingang van december. Een flinke periode om te overbruggen. En zeker omdat ik zelf in februari ook een kindje verwacht. 

Wel of geen andere opvang zoeken?

Dit was een van de vragen waar we tegen aan liepen. Gaan we namelijk wel een andere gastouder of kinderopvang zoeken voor die 4 maanden? Of blijft ze die vier maanden gewoon bij mij? Het laatste leek mij niet heel handig. Ik werk natuurlijk van uit huis, maar dat betekend niet dat ik alle tijd en aandacht heb wanneer ik bijvoorbeeld deadlines heb of events. En daarbij vind ik het ook voor haar ontzettend leuk als ze contact heeft met andere kinderen. En in onze buurt wonen gewoon niet veel kinderen van haar leeftijd of waar ik contact mee heb. Het is sowieso niet echt een periode dat er veel kinderen buiten zullen zijn. Dus dat maakt het naar mijn idee alleen maar lastiger. 

Dus, dan ga je opzoek naar een plan B. Maar natuurlijk wonen wij in een klein dorp met maar 3 KDV en 5 gastouders. Waarvan alle gastouders al vol zitten en de kinderopvang ook niet echt mee werkt. Sterker nog 1 van deze 3 gaf aan dat ze alleen kinderen aannemen die langdurig bleven. 4 maanden is schijnbaar niet lang genoeg. Gelukkig was er wel een ander kinderdagverblijf waar we wel langs mochten komen. Het voelde vreemd, anders en totaal niet huiselijk zoals bij onze gastouder. Een stuk onpersoonlijker. En hoewel ik het idee nog steeds helemaal niet leuk vind is dit denk ik wel voor tijdelijk een goede oplossing. Want een gastouder op 20 minuten afstand is gewoon niet handig. Zeker niet zolang ik nog niet zelf kan rijden en Bram weer gewoon moet werken.

Een uurtje meekijken

Nadat we dan eindelijk een kinderopvang hebben gevonden waar ze terecht zou kunnen hebben we gelijk een afspraak gemaakt om even een uurtje te kijken. Het eerste wat mij opviel is dat Noé helemaal aan mij vast geplakt zat. Normaal doet ze dit helemaal niet! Ze is super vrij en open en speelt met alles en iedereen. Maar goed, het is een nieuwe omgeving. Dus ik liet het maar even gaan. Na een half uurtje was ze weer ontdooit en ging ze lekker spelen. Eind goed, al goed.

Vooralsnog is het plan dus dat Noé tijdens de zwangerschapsverlof naar het kinderdagverblijf gaat. Dit zal in totaal om 4 maanden gaan. Maar eerlijk is eerlijk, ik kan niet wachten tot ze weer gezellig bij haar (onze) vertrouwde gastouder terug kan komen.

HELP! Mijn gastouder is ook zwanger!