Olympus PEN E-PL10 voorkant

Een Olympus PEN systeemcamera stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. Zeker nu ik vaak met twee kids (en alle bijbehorende zooi) op pad ga vind ik het fijn om een kleine camera naast mijn iPhone mee te nemen. En laat het nou net zo zijn dat Olympus een fantastische starter kit heeft! Ik heb hem nu een ruime week in gebruik en vertel je graag mijn ervaringen tot nu toe!

De Olympus Pen E-PL10

De E-PL10 is de nieuwste PEN camera van Olympus en is in 3 verschillende kleuren verkrijgbaar. En hoe verassend ben ik, ik koos de witte camera. Ik ontving een zogeheten Pancake kit. Dit is een mooie starter set waarin je naast de camera ook een hele fijne compacte lens bij. Namelijk de 14‑42mm F3.5‑5.6 EZ Pancake lens. Verder zit er ook een witte schouderriem bij en ontving ik nog een extra croco-riem en witte polsriem. Mega compleet dus!

Olympus PEN E-PL10 Pancake lens

Na het uitpakken ben ik zoals je je kunt voorstellen gelijk foto’s gaan maken. En wauw, wat een top systeemcamera. Ik moest natuurlijk wel even wennen, want het werkt toch weer net even anders dan mijn “grote” camera. Zo mis ik toch gek genoeg het “kijkgaatje”. Ik heb al een paar keer met mijn neus tegen het scherm aan gezeten om er vervolgens achter te komen dat er écht geen kijkgaatje zit. (Heel handig Jamey….)

Olympus PEN E-PL10 scherm

Pluspunten:

+ Erg klein
+ Erg licht
+ Prachtig design
+ Touchscreen
+ Maakt kwalitatief echt haarscherpe foto’s
+ Hele fijne app waarmee je de camera op afstand kan bedienen en foto’s kunt downloaden.
+ Filmen in 4K!

Minpunten:

– De lensdop is heel erg klein en dun. Ik heb zelf vrij lange nagels en vind het daardoor erg lastig om de dop er op en af te halen.
– Het scherm kan alleen naar beneden kantelen.
– Het is niet echt perse een minpunt, maar ik miste het kijkgaatje wel.

Foto maken van de kids

Olympus PEN E-PL10 foto resultaat

Ik ga niet alle specificaties van de camera noemen. Die kun je op de website van Olympus vinden onder het kopje ‘specificaties’. Tot nu toe ben ik écht heel enthousiast. De camera is super fijn om mee te nemen, maakt prachtige foto’s en filmpjes en is écht heel makkelijk te bedienen. Ik kan de Olympus Pen E-PL10 echt aan iedereen aanbevelen!