sfeerbeeld

Hoera, de baby is geboren! Wat een geweldig moment! Je beste vriendin, lieve zus of leukste collega is moeder geworden. Dan wil je de kersverse mama natuurlijk verrassen met een geweldig kraamcadeau! Soms vind je in één keer het perfecte cadeau, maar meestal spit je uren door het internet met de nodige frustratie. Herkenbaar?

Je bent niet de enige, want heel veel mensen hebben moeite met het verzinnen van een leuk kraamcadeau. Je wilt dat het kraamcadeau een groot succes zal zijn en daarmee laten zien dat je blij voor de ouders bent met de komst van de baby. Maar wat koop je nu voor een pasgeboren baby? Hieronder staan vijf tips die je kunnen helpen bij het kiezen van het perfecte kraamcadeau! Na het lezen van deze tips weet ik zeker dat je het kraamcadeau met trots kan geven en dat het met open armen wordt ontvangen!

baby insta goed

Tip 1 – De stijl van de mama

Je kiest vaak een cadeau uit wat je zelf ook leuk vindt. Dit is heel logisch, maar bedenk goed of dit de stijl is van de mama aan wie je het kraamcadeau geeft. Veel moeders vinden het leuk om iets te krijgen in de kleur van het geslacht van de baby, zoals een roze knuffeltje of een blauw rompertje. Maar het kan bijvoorbeeld ook zijn dat ze een meisje heeft gekregen, maar totaal niet van ‘meisjes-meisje’ kleuren houdt. In dat geval kan je dan beter kiezen voor een andere kleur dan roze. Daarnaast kan je ook voor safe gaan en kiezen voor neutrale tinten, zoals, groen, grijs en wit. Deze kleurtjes doen het altijd goed bij een baby cadeau.

Tip: Kijk naar de stijl en kleuren van de babykamer. Hoe leuk is het om je kraamcadeau daarop aan te passen!

Tip 2 – Ga voor kwaliteit

Wil je dat je kraamcadeau voor een langere tijd een groot succes zal zijn, ga dan voor kwaliteit. Koop je iets van een goede kwaliteit, dan zal de mama dat echt waarderen. Ook voor baby cadeaus geldt: ‘goedkoop is duurkoop’. Koop liever een leuk setje met één goed rompertje en hip mutsje, dan vijf rompertjes die na twee keer wassen vaal worden of gekrompen zijn. Aan slechte kwaliteit heeft de mama niets en het is ook nog eens zonde van je geld!

Tip 3 – Veiligheid

Je geeft een kraamcadeau aan de mama, maar natuurlijk zitten er items in waar de baby blij van wordt. Heb je gekozen voor een bijtring of een fopspeen, dan wil je dat deze veilig zijn. Met een betrouwbaar cadeau voor de baby laat jij zien dat je erg betrokken bent met de veiligheid van de baby. Hiermee verdien je pluspunten bij de mama! Ik raad je aan om een product te kopen van een bekend babymerk. Deze kunnen de veiligheid van de producten garanderen en vaak zijn de producten Europees gecertificeerd.

doos met roosjpg

Tip 4 – Maak het persoonlijk

Maak je kraamcadeau persoonlijker en doe er een handgeschreven kaartje bij. In deze tijd is alles digitaal, maar met een berichtje die rechtstreeks uit je hart komt zal de gelukkige mama je kraamcadeau niet snel vergeten. Schrijf op het kaartje een mooie herinnering die je hebt met haar of schrijf een gedichtje gericht aan de baby. Dit zal haar echt doen laten stralen!

Tip 5 – Combineren is hot

Inmiddels weet je dat de kleur, kwaliteit en veiligheid belangrijke aspecten zijn bij het kiezen van een kraamcadeau. Nu kun je een keuze maken uit de soorten producten.

Hierbij de vijf populairste kraamcadeau items:
• Knuffeldoekje
• Bijtring
• Romper
• Babyverzorgingssetje
• Mijlpalen kaartjes

Hoe leuk is het om een paar van deze items met elkaar te combineren en als een mooi samengesteld cadeaupakket te geven. Door te combineren geef je ook een origineel kraamcadeau.

BONUS TIP

Ik ben verliefd op de baby cadeaupakketjes van Bo Baby online, mijn favoriete adresje voor originele kraamcadeaus. Ze verkopen de ‘Bo Box’ wat een samengesteld cadeaupakket is met mooie items van bekende hippe babymerken. Je kunt kiezen uit de kant-en-klare boxen of zelf een mooie combinatie samenstellen. De boxen worden vrolijk verpakt met een lief kaartje erbij waarop je jouw persoonlijke bericht kan laten zetten. Daarnaast zijn alle producten in de Bo Box op eerlijke en duurzame wijze geproduceerd én verzendt Bo Baby online de kraamcadeau pakketten CO2 neutraal. Neem snel een kijkje op deze webshop!

Happy shopping!

Eerste hulp bij het kiezen van een kraamcadeau!