Scandinavische Woonaccessoires

Ik heb een tijdje geleden al eens een artikel geschreven over Scandinavische wonen. Met kleine aanpassing kan je al deze trend in je huis creëren. Daarom leek het mij leuk om mijn Scandinavische Woonaccessoires te laten zien. Want uiteindelijk zijn het de accessoires die de sfeer in een scandinavisch interieur maken!

Scandinavische Woonaccessoires

Woonkamer accessoires

Een mooi warm en licht kleed kan niet ontbreken. Ik vind een kleed ook dat je huis gelijk knusser en huiselijker maakt. Ik heb mijn kleed gekocht bij Karwei, ik betaalde er ongeveer €125,00 voor. Ook rieten manden welke soorten maten zijn een must voor een Scandinavische interieur. Ik heb zelf verschillende manden, ik heb ze gekocht bij H&M Home, Karwei en Ikea. Ik gebruik ze om dekens in te bewaren. In de hal heb ik wandmand van riet, deze heb ik opgehangen en daarin zitten handschoenen en sjaals. Je betaald ongeveer per mand €10,00.

Scandinavische Woonaccessoires

Scandinavische Woonaccessoires

Kledingruimte

Als je bij mij naar boven loopt heb je een hele grote loze ruimte. Ik wist gelijk dat ik hier mijn “inloop kast” wilde hebben. We kennen allemaal wel de PAX kasten van Ikea. Maar het is nogal een uitgave om dat nu direct te realiseren. Daarom heb ik er voor gekozen om eerst twee witte kleding rekken van Ikea van €15,00 per stuk aan te schaffen. Zo heb ik toch al het idee en de sfeer van een inloop kast gecreëert. Het is een goede tussen oplossing en het stoort mij helemaal niet. Ik heb het wederom met accessoires aangekleed.

Licht is op de hal nog een dingetje. Natuurlijk heb ik een grote lamp maar die is alles behalve sfeervol. Dis ik heb ledlichtjes aan beide zijde van de schuine wand bevestigd. Dit geeft mooi sfeer licht en is voor tijdelijk een goede oplossing. Wellicht dat ik de keuze maak voor spotjes. De ledlichtjes werken op batterijen en kosten €2,99 per stuk.

Scandinavische Woonaccessoires

Schelpenkrans

Onlangs had ik bij een webshop een waardebon t.w.v. €60,00 gewonnen. Ik wist al precies wat ik wilde en dat was deze handgemaakt schelpenkrans. Hij komt van de webshop Simoonish, een online interieurwinkel met Scandinavische woonaccessoires.

Scandinavische Woonaccessoires

Droogbloemen

Droogbloemen zie je tegenwoordig overal en is dan ook overal verkrijgbaar! Ze zijn perfect voor mij aangezien ik geen groene vingers heb. Deze bovenstaande komen van de Kwantum net zoals de vaas. Ik heb nu overal wel in huis droogbloemen staan, zoals slaapkamer, hal, badkamer, toilet en woonkamer. Qua formaat varieer ik.

Scandinavische Woonaccessoires

Posters

Zwart wit abstracte poster zijn het helemaal! Ik heb deze van de online webshop Desenio en heb de lijsten verschillend gekozen. Ik heb één zwarte lijst en de rest ook weer hout.

Scandinavische Woonaccessoires

Kandelaars

Kaarsen, kaarsen en nog eens kaarsen, iets wat ook niet kan ontbreken in een Scandinavische interieur. Ik heb diverse kandelaars veel hout en wit. Maar deze ronde Burgos kandelaars stonden al een langere tijd op mijn wensenlijstje. Toevallig dat ik er vandaag tegenaan liep bij de Kwantum. Ze hebben één maat en kosten maar €9,00 per stuk.

Om een scandinavisch interieur te creëren heb je niet veel nodig. Houd je gewoon vast aan een aantal basis elementen en iets van jezelf en klaar!

Een scandinavisch interieur creeer je zo!