Scandinavische wonen

Scandinavische wonen is een trend die je veel ziet. De interieurs staan bekend om lichte en vaak zelfs witte basis. Hierdoor creëer je rust en ruimte in je huis. Vooral toen ik net was verhuisd was het even zoeken wel stijl ik op wilde gaan, inmiddels weet ik dat de trend van Scandinavisch het beste bij mij past.

Scandinavische wonen

De basis van mijn Scandinavisch interieur

Mijn leven is druk en veel volgepland en dan vind ik het heerlijk om even terug te trekken in een rustige en ruimtelijke woonomgeving. De basis van mijn huis was eerst wit, maar ik merkte dat ik al snel kleur miste. Daarom koos ik mijn woon en slaapkamer de Urban Taupe van Flexa. Het is een warme grijs taupe kleur maar toch licht. Hierdoor vind ik dat mijn huis toch iets meer sfeer heeft gekregen. Hier boven de voor en na foto.

Scandinavische wonen

Natuurlijke materialen

In Scandinavisch interieur zie je ook dat er veelvuldig gebruik word gemaakt van natuurlijke materialen. Voor beuken doet het erg goed. Het is een lichte kleur en geeft direct een warme sfeer. De vormen die je ziet zijn eenvoudig, strak en ook veel ronde vormen, less is more wat dat betreft.

Scandinavische wonen

Scandinavische wonen

Kies 1 of 2 accentkleuren en kleden

Dit alles word gecombineerd met zwart en wit. Zoals je ziet zijn de posters, kussen en kleed daar precies op uitgezocht. Kleden met motieven en verschillende structuren kunnen niet ontbreken om een warm en knusse woonsfeer te geven. De reden dat Scandinavisch interieur zo licht is heeft een hele simpele reden; Het is snel donker in Scandinavië en daarom is licht extra belangrijk.

Scandinavische wonen

Open haard

In mijn Scandinavisch interieur kan een open haard niet ontbreken. Ik vind het zo sfeervol en tegenwoordig hebben zelfs de elektrische haarden en realistisch effect. Ik heb deze via Marktplaats aangeschaft en zijn ook te vinden in woonwinkels en bouwmarkten en ze zijn betaalbaar!

Scandinavische wonen

Waar ik mijn Scandinavische spullen koop

Ik koop veel bij Ikea, H&M en Kwantum. Voor woonaccessoires ga ik ook vaak even langs de Action en blokker. Ik ben wel zo dat ik alleen iets koop als ik het echt wil en niet perse voor de heb. Daarom is mijn huis ook nog niet lang af. Je kan je geld maar één keer uitgeven en dan liever goed en soms even sparen, maar uiteindelijk heb je er zo wel het meeste plezier van. Alles wat onnodig is of niet meer wil kan ik ook zonder problemen afstand van doen. Zo hou ik elke ruimte en opslag netjes en geordend.

Scandinavische wonen

Om Scandinavisch te wonen heb je niet veel nodig. Houd je gewoon vast aan een aantal basis elementen en iets van jezelf en jij creëert zo ook een rustige en ruimtelijk woonomgeving.

Scandinavische wonen | Binnenkijken bij gastblogger Lonneke