Alweer een jaar verder, wat is de tijd toch voorbij gevlogen. Afgelopen zaterdag hebben wij Noé haar eerste verjaardag gevierd. En we zijn all out gegaan! Benieuwd wat wij voor deze extravagante eerste verjaardag hebben uitgegeven? Lees dan snel verder.

Zo’n eerste verjaardag is toch wel heel speciaal. Wij hadden dan ook al snel met elkaar afgesproken dat we het groots wouden aanpakken. En terecht ook vind ik zelf. Want zo’n grote mijlpaal als de 1e verjaardag wil je natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Nou kreeg ik al een paar DM’s met vragen. En hoewel ik financiële verhaaltjes al snel privé vind dacht ik toch dat het wel leuk was om iets meer te vertellen over wat wij hebben geregeld voor ons kleine meisje.

De versiering en uiteraard de taart!

Om te beginnen, de versiering. Ik had het hele huis versierd met leuke rosé kleurige ballonnen. Deze heb ik via Aliexpress echt voor een prikkie gekocht. Volgens mij betaalde ik per setje van 10 ballonnen alleen de verzendkosten van 1 of 2 euro (dit verschilde per aanbieder). Ook heb ik voor 2 euro inclusief verzending 2 ontzettend leuke flamingo taart toppers gekocht op Aliexpress. Ik heb deze items wel al afgelopen zomer besteld omdat ik niet wist hoe lang het zou duren voor het binnen was. Maar eerlijk gezegd was alles er al binnen 3 weken. Top dus!

De taart heb ik gekregen van jeeigentaart.nl. Is hij niet prachtig? De prachtige suikerroosjes kan je los bij bestellen om je taart op te leuken. En met die flamingo taart toppers is hij helemaal af! Helaas heeft Noé een koemelk allergie waardoor zij een eigen taartje kreeg. Met het recept van Keurmerkjansen.nl als basis heb ik zelf een (koemelkvrije) Monchoutaart gemaakt. En gelukkig vond ze die ook erg lekker!

Bij elkaar heb ik aan de versiering en taart €25 kwijt geweest. Uiteraard met dank aan mijn vrienden bij jeeigentaart.nl!

De drankjes en andere versnapperingen

In totaal hadden we rekening gehouden met ongeveer 45 man. We hebben een flinke familie dus dat was een drukke boel. Er moest dus flink wat drinken ingeslagen worden. Ook had ik nog bedacht om een kaasje, worstje, en wat gevulde wraps te maken. Omdat ik niet erg veel voelde voor het boodschappen doen met Noé en kratten vol drinken sjouwen heb ik bij Jumbo mijn bestelling geplaatst welke donderdag netjes op tijd werd thuisbezorgd.

Daarnaast heb ik ook een rondje action gedaan. Hier heb ik alle plastic bekertjes, bordjes en bestek gekocht. Verder had ik ook nog een tafelkleed en nog wat kleine dingetjes nodig. Hier heb ik nog €30 uitgegeven.

Aan drankjes, plastic bordjes en bestek en wat hapjes was ik €140 kwijt. We hebben nog wel veel drinken over dus dat scheelt de komende maand weer bij de boodschappen.

Frietjes en snacks voor iedereen!

Uiteraard laten wij onze gasten niet met een lege maag naar huis gaan. Toevallig heeft de oom van Bram een eigen frietwagen vloot (als je dat zo noemt?). En we hebben dan ook kunnen regelen dat iedereen van uit onze voortuin zijn of haar frietjes en snacks kon bestellen. Bram zijn oom had gewoon de frietwagen voor ons huis geparkeerd en stond voor ons en het bezoek heerlijk te bakken! Echt een grappige verschijning en iedereen was dan ook erg enthousiast!

We hebben hiervoor €200 afgerekend. Maar we hadden dan ook helemaal geen zorgen aan het eten, de afwas en de kookstress. Echt ideaal!

Ik zal vast nog wel wat zijn vergeten, maar ongeveer waren we €365 kwijt aan deze onvergetelijke dag. Noé heeft het echt geweldig gehad. En ze was dan ook de hele middag en avond lekker gezellig aan het spelen met haar neefje en nichtjes. Het zal heus niet iedere verjaardag zo prijzig zijn (toch??) maar we hebben het wel echt ontzettend leuk gehad!

Hoeveel geef jij uit aan een 1e verjaardag?