Droom jij ervan om een eigen blog te hebben waar je misschien jouw werk mee kan maken? Dat snappen wij maar al te goed, want een goedlopende blog hebben is tof! Realiseer je wel dat het veel werk is en niet altijd zo makkelijk is als dat het lijkt. Wanneer je een blog gaat beginnen heb je enkele standaard dingen nodig om mee te kunnen starten.

1. Smartphone

Een leven zonder smartphone kunnen we ons niet meer voorstellen, maar ook wanneer je een eigen blog wilt beginnen is het handig om een smartphone te hebben. De Galaxy s23 is bijvoorbeeld een topper van een apparaat waarmee je goed uit de voeten kunt. Je maakt er prachtige foto’s mee voor jouw socials, werkt je mailtjes bij etc. Heel handig voor onderweg en zeker een must voor een beginnend blogger. Benieuwd naar alle features van dit device? Check dan eens deze Galaxy s23 review.

2. Laptop

Op jouw laptop ga je jouw blogs schrijven, dus een goed exemplaar is zeker aan te raden. Onze mening is dat je het best nu even goed kunt investeren, zodat je er jaren mee vooruit kunt. Let ook op het werkgeheugen van je laptop, want wanneer je Photoshop wilt gaan gebruiken moet dit wel erop kunnen. Goedkopere laptops kunnen dit vaak niet goed aan, dus check dit vooraf goed. Naast het schrijven van jouw blogs gebruik je jouw laptop ook voor het bewerken van foto’s, het behandelen van e-mails, het maken van eventuele nieuwsbrieven, facturen en meer!

3. Goed internet

Vanzelfsprekend is het handig wanneer je over goed internet thuis beschikt. Het moet niet te traag zijn, want wanneer je foto’s wilt uploaden moet dat wel lekker snel gaan. Op die manier blijf je in die fijne work flow en kun je door. Wat voor jou goed internet is, kun je het best zelf bepalen.

4. Fotocamera

Mooie foto’s voor bij jouw blogposts zijn meer waard dan dat je vooraf misschien denkt. Zijn jouw foto’s mooi? Dan blijven mensen hangen en gaan ze verder lezen en kijken. Hiervoor heb je een goede fotocamera nodig. Een systeemcamera is hierbij zeker aan te raden. Je hoeft hiervoor geen fotografie skills te hebben om mooie foto’s te produceren, want hij heeft een automatische functie qua instellingen. Speel met diepte, kleur en licht en je krijgt de meest mooie foto’s.

5. Werkplekje

Tot slot is een fijn werkplekje een aanrader. Je kunt natuurlijk heel makkelijk overal met je laptop werken, maar wanneer je een vaste werkplek hebt (dit hoeft overigens niet eens zo heel groot te zijn), dan werk je vaak het meest efficiënts.

Mocht je nog wat kunnen bedenken wat ontbreekt in dit lijstje, laat jouw tip dan achter in de comments!

 

Dit heb je nodig om een blog te beginnen