Een heerlijk stranddagje, wij kunnen daar wel van genieten hoor! Hopelijk mogen we er in de zomer weer veel van gaan genieten. Een dagje naar het strand treft wel wat voorbereiding, want wat neem je zoal mee? Om je een idee te geven hierbij de 5 dingen die niet mogen ontbreken in jouw strandtas!

1. Badhanddoek

Natuurlijk is een strandlaken onmisbaar voor jouw dagje naar het strand. Het liefst nemen we een hele grote mee, waar we ruimte voor het hele gezin op hebben. Een fijn strandlaken is zeker een must, want je ligt er lekker op en droogt je ermee af. Heb je er nog geen? Kies dan een mooie en neutrale look, want dit blijft altijd in de mode en kan elk gezinslid gebruiken.

2. Zonnebrand

Smeren, smeren en nog eens smeren. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen hoe belangrijk dit is. Zeker voor kindjes, maar ook voor onszelf. Zonschade aan de huid kan namelijk op latere leeftijd meer schade aanrichten en juist dan is het al te laat. Een goede zonbescherming met het liefst een SPF50 is dan ook aan te raden, zowel voor je kinderen als voor jezelf.

3. Speelgoed

Zijn je kindjes mee, dan is speelgoed natuurlijk niet weg te denken op het strand. Neem voor elk een schepje en emmertje mee. Misschien zijn ze al groot genoeg om met een bal te spelen of om beach tennis te doen. Ook erg leuk zijn bodyboards voor in het water!

4. Waterbestendig tasje

Bang dat je telefoon nat wordt of dat er zand in komt? Dat hoeft niet meer met een waterbestendig tasje. Hier bewaar je veilig je smartphone in en kun je ook je geld bewaren. Zorg ervoor dat het niet te groot is, zodat je het altijd makkelijk kunt meenemen wanneer je een drankje gaat doen bij die leuke strandtent.

5. Parasol

Op het strand is er natuurlijk geen schaduw. Daarom moet je zelf schaduw creëren door een parasol mee te nemen. Gebruik voor het vastzetten een speciale pin, zodat hij niet bij het eerste beste zeebriesje wegwaait maar stevig in het zand blijft staan. Zo kun je jouw kindjes regelmatig even in de schaduw zetten en is het voor jouzelf ook niet verkeerd om af en toe even de zon uit te gaan. Is het echt te warm? Ga dan niet tijdens de warme uren naar het strand en vermijd de zon tussen 12 en 16 uur. Bezoek bijvoorbeeld in de ochtend het strand, dat is net zo leuk!

Deze 5 dingen mogen niet ontbreken in je tas tijdens een dagje strand