Het parasolseizoen mag alweer bijna van start gaan. Heb jij een goed exemplaar in je tuin taan? Of moet je nog op zoek naar een nieuwe parasol? Lees in dat laatste geval zeker even verder, want vandaag geven wij je 5 tips bij het kopen van een nieuwe parasol!

1. De maat

Heel belangrijk bij het kopen van een nieuwe parasol is de maat! Parasols zijn er namelijk in talloze maten, die niet altijd overal passen. Kijk dus heel goed op welke plekje of welke plekjes je de parasol wilt zetten en meet voor de zekerheid even goed op. Het fijnste is natuurlijk wanneer je een groot exemplaar kunt neerzetten, want zo heb je meer schaduw oppervlakte tijdens de warme dagen.

2. Soort parasol

Welke soort parasol wil je? Je kunt kiezen voor een rechte parasol, de meest reguliere zeg maar, of voor een zweefparasol. Het grote voordeel van deze laatste is dat je hem aan de zijkant neerzet en dus niet te maken hebt met een poot die eventueel in de weg kan staan. Veel van dit soort parasols kun je ook draaien, zodat je met de schaduwplekken kunt spelen en wisselen.

3. Kwaliteit

Voor welke kwaliteit je gaat hangt natuurlijk af van je wensen. Er is immers zoveel keuze. Ga je voor een gewone parasol in uit de middenmoot of doe je het meteen goed en investeer je in een exemplaar uit de horecaparasols. Deze kunnen onwijs veel hebben en gaan nagenoeg een leven lang mee.

4. Budget

Het budget speelt natuurlijk ook een rol bij de vraag voor welke kwaliteit je gaat. Een horecaparasol is immers vele malen duurder dan een reguliere parasol, maar vaak krijg je daar ook weer meer kwaliteit voor terug. Breng je budget vooraf in kaart, zodat je weet welke mogelijkheden je hebt.

5. Kleur

Tot slot de kleur. Waren het vroeger enkel de donkere parasols die het goed deden, tegenwoordig zijn lichtere kleuren ook gewild. Dat snappen wij, want het ziet er natuurlijk mooi en strak uit. Een lichte parasol hoeft overigens niet meer licht door te laten dan een donkere parasol. Het grote voordeel van een lichte kleur is dat het geen warmte aantrekt en je dus zo een koeler plekje hebt.

Welke soort parasol jij ook kiest, belangrijk is dat jij hem mooi vindt en er lekker in de schaduw onder kunt genieten deze zomer. Doe dat ook zeker tijdens de hete uren van de dag om zo verbranden te voorkomen.