Hoera, de baby is geboren! Je staat te popelen om op kraamvisite te gaan maar hebt nog geen kraam cadeau. Je wilt iets geven wat niet iedereen geeft, terwijl je weet dat er waarschijnlijk al heel veel speelgoed wordt gegeven. Geen paniek! Wij hebben vier ideale praktische kraamcadeaus voor je bedacht! Met deze vier cadeaus geef je iets waar ouders écht iets aan hebben en kom je goed voor de dag op de kraamvisite. Zo zijn de kersverse papa en mama nóg blijer met je bezoek en cadeautje!

Rompertjes!

Van rompertjes hebben de nieuwe papa’s en mama’s nooit genoeg op voorraad! Vanuit praktische overweging alleen al zijn rompertjes een perfect cadeau. Ze zijn namelijk altijd vies en na vele malen wassen ook niet meer schoon te krijgen.

Wil je je cadeautje nog leuker maken? Laat dan je rompertjes bedrukken. Zo geef je iets waar veel gebruik van wordt gemaakt, en tegelijkertijd kan je een leuke boodschap laten drukken op je cadeau. Laat bijvoorbeeld de geboortedatum of de naam van het kindje drukken op de romper. Of kies voor een grappige tekst! Op een rompertje kan je praktisch alles laten drukken wat je leuk vind. Van tekst tot foto’s en plaatjes.

Een luiertaart

Wat geldt voor rompertjes geldt ook zeker voor luiers: je hebt er nooit genoeg van als ouders van een baby. Luiers klinken natuurlijk niet als het allermooiste cadeau om te geven, maar met een beetje creativiteit geef je hiermee een cadeau waar ouders heel erg blij van worden.

Je kan in de luiertaart verschillende maten luiers doen, zodat de nieuwe ouders altijd de juiste kunnen kiezen. Ook kan je de luiertaart een thema geven door er bijvoorbeeld een kleur in te verwerken. Stop er een knuffel bij in van je favoriete dier en je hebt een prachtig kraam cadeau. Wil je wat meer uitgeven aan het cadeau? Dan is een luiertaart goed te combineren met onze volgende tip.

Verzorgingsproducten

Ouders zijn blij met élk cadeau wat ze krijgen omdat het met liefde en goede intentie is gegeven. Toch stapelt het speelgoed zich al na de eerste week op, terwijl de baby er nog lang niet mee kan spelen.

Aan het begin zal alle aandacht uitgaan naar het verzorgen van de baby. Verzorgingsproducten zijn dan ook zeer welkom omdat ze heel veel worden gebruikt. Op de eerste plek omdat ze hard nodig zijn, maar het cadeau is ook zeer welkom omdat het verzorgen van een baby duur is. Je geeft dus niet alleen een praktisch cadeau, voor de ouders is het ook erg prettig dat ze wat kunnen besparen op de kosten.

Geen idee waar je aan moet denken? Hier een aantal voorbeelden:

  • Babydoekjes
  • Baby shampoo
  • Baby creme
  • Talk poeder
  • Nagelvijltjes

Natuurlijk zijn er veel meer voorbeelden te bedenken. In de eerste maanden zijn alle producten hard nodig, dus hier kan je niet mis gaan.

Kinderboeken voor later

Wil je eens wat anders geven dan standaard speelgoed, waar vaak al heel veel van wordt gegeven? Kies dan voor een origineel kinderboek. Geef een echte klassieker, of gewoon een boek dat je zelf vroeger leuk vond. Zo geef je niet alleen een cadeau, maar geef je ook iets van jezelf. Bovendien vervelen kinderboeken nooit en zijn ze goed voor de latere ontwikkeling van baby.

Cadeaukaart

En last but not least is er de cadeaukaart. Natuurlijk kan je een cadeaukaart geven voor een babywinkel, zodat pappa en mamma spulletjes kunnen kopen voor de baby. Een leuk idee is ook om de nieuwbakken ouders een cadeaukaart te geven voor een dagje uit!

Waarschijnlijk zullen ze er in de eerste weken nog geen gebruik van maken, maar er komt een dag dat ze je erg dankbaar zullen zijn. Een baby opvoeden en zien opgroeien is enorm gelukkig makend maar kan tegelijkertijd vermoeiend zijn. Als dat moment aanbreekt, maken de ouders graag gebruik van jouw cadeau kaart.

4 praktische cadeaus om te geven op kraamvisite