Btoertje en zus in box

Je zou denken dat het automatisch water en vuur is, maar tot zo ver is niets minder waar. Noé is absoluut dol op haar broertje. Zelfs als hij maar blijft huilen komt ze er bij zitten om hem te troosten. In dit artikel vertel ik meer over de liefde tussen broertje en zus.

Spelen

Noé is 2,5 jaar. Manu is pas 5 maanden. Maar toch zie je hoe leuk Noé het vind om met haar kleine broertje te spelen. Soms wat lomp, dat wel. Maar zolang ik er bij ben gaat het eigenlijk altijd goed. Een paar weken geleden kreeg Noé in de gaten dat ze bij Manu in de box kon klimmen door haar stoeltje er voor te zetten. Sindsdien moet ik haar regelmatig uit de box vissen. Want met die lange benen van haar kun je je voorstellen dat het erg krap word in de box. Gelukkig vind Manu dat niet erg en liggen ze vaak heerlijk te spelen en te lachen.

Broertje en zus 1

Broertje en zus kusIeder spelletje dat ze speelt met haar kleine broertje maakt Manu aan het lachen. Wanneer ze in zijn gezichtsveld loopt zet hij gelijk een lach van oor tot oor op. Prachtig om te zien dat zo’n jong mannetje al zo alert reageert op zijn grote zus.

Troosten

Dit vind ik toch wel het aller aller aller liefste. Manu heeft een lastige start gehad met een koemelk allergie, eczeem en het niet lekker in zijn velletje zitten. Het kwam dan ook regelmatig voor dat hij heel veel huilde. Nou dacht ik dat Noé hier gek van zou worden. Maar niets is minder waar. Ze troost hem zo ontzettend lief. Het is gewoon aandoenlijk om te zien.

“Stil maar schat, er is niets aan de hand” of een dikke kus met de woorden “alles komt goed, niks aan de hand”. Als je daar dan naast zit doet je hart toch direct een sprongetje? Ze zorgt zo goed voor hem, en is zo begaan met hem. Zelfs als ik bijvoorbeeld een spuugdoekje voor Manu vraag komt ze die gelijk brengen. Wanneer ik vraag of ze haar rommel wilt opruimen… forget it.

Btoertje en zus in hand in hand

Ik ben Noé, en dit is Manu

Wanneer we op bezoek gaan, in een restaurant zitten of gewoon tegen een wild vreemde. Ze stelt zich altijd even netjes voor. En ja, ook Manu word voorgesteld. Dat is toch té schattig?

Ze blijft lief voor Manu, ondanks het missen van alle aandacht op haar. Ze kan erg vervelend worden wanneer ze vind dat er te veel aandacht naar Manu gaat. Maar ze reageert dit echt nooit op hem af. Wij daarentegen worden af en toe helemaal gek. Maar haar kleine broertje, die is heilig!

Broertje en zus 3

De liefste!

Ik ben zo ontzettend blij dat Noé het leuk vind om grote zus te zijn. Ze gaat er zo goed mee om, ondanks dat ik af en toe gek word van de negatieve vraag om aandacht (wat ik wel kan begrijpen) maakt ze het goed met zo ontzettend veel lieve momentjes. De liefde tussen dit broertje en zus zit helemaal goed!

Heb jij ook een broer of zus waar je zo’n mooie band mee hebt?