De eerste week thuis quarantaine

De eerste thuis quarantaine week zit er op. En wat was dat vreemd, eng, maar ook wel een beetje fijn. Hoe ik het precies beleefd heb lees je in dit artikel.

Wat was het een gekke week hè? Ik werk natuurlijk altijd van uit huis, dus ik ben wel al gewend aan het thuiswerken met kids. Toch was het een ander soort week. Door alle media berichten over het Coronavirus kreeg ik toch een onprettig gevoel. Alles werd afgelast beginnend met events tot aan fotoshoots en dagjes weg. En ook de kinderopvang werd gecanceld. Iets wat voor Noé vooral vervelend is. Ze geniet er namelijk zo van om met andere kindjes te spelen. Maar aan de andere kant is het natuurlijk ook fijn als Bram wat vaker thuis is en tijd heeft met de kids.

Binnen blijven

Op een enkele boswandeling en een aantal keren boodschapjes doen ben ik de deur niet uit geweest. We zijn tijdens het mooie weer wel lekker in de tuin bezig geweest en dat heeft zijn vruchten af geworpen! We hebben de hedera struik geschoren en hebben er rietmatten tegen aan gemaakt. Hier ben ik zo blij mee! De tuin is nu een stuk lichter en daar ben ik echt fan van! Noé was ondertussen lekker aan het spelen met haar knuffels en is denk ik wel 100x van de glijbaan gegaan. Ja, met dat lekkere weer was het prima te doen!

Tuin verbouwing

Het resultaat van een hoop werk in de tuin!

Boswandeling

En naast dat het lekker is om er even uit te gaan is het ook nog eens leerzaam! Zo heeft ze de woorden eikel en dennenappel geleerd haha!

De noodzakelijke boodschappen

Dit vond ik wel een dingetje. Het liefst ga ik natuurlijk de deur niet uit. Niet alleen omdat ik zelf niet besmet wil worden. Maar ook omdat ik natuurlijk (mochten wij drager zijn) niemand anders zou willen besmetten. Toch moest ik een paar noodzakelijke dingen doen. Bijvoorbeeld de boodschappen. Ook ik heb vaak genoeg mis gegrepen door de vervelende hamsteraars. Maar wat ik nog veel erger vind zijn de mensen die schijt hebben aan de regels. Mensen houden totaal geen afstand en laten mij en mijn kinderen onnodig risico lopen daardoor. Ik heb daarom besloten om alleen nog maar af te rekenen bij het zelfscan plein. Zo hoef ik niet op iemand zijn of haar lip te staan.

winkelschappen hamsteren

Van die vreselijke lege schappen in de supermarkt. HOU OP met dat hamsteren!

Ook moest ik voor het eerst met Manu naar het consultatie bureau. Bram was gelukkig op het tijdsstip dat ik de afspraak had nog thuis dus hij bleef samen met Noé thuis zodat ik alleen even in alle rust naar het bureau kon. Ze hadden alles zo gepland dat je alleen op het consultatiebureau was om zo het risico op besmetting te beperken dus dat was erg fijn.

Manu slapen sleepyhead

Entertainment

Dit vond ik nog wel een dingetje. Normaal is het niet zo’n probleem want Noé is gewoon lekker aan het spelen. Maar deze week begon er een verandering in haar gedrag te komen. De ochtend gaat prima. Maar aan de eind van de middag word ze écht heel erg vervelend. Zo heeft ze deze week haar iPad mini op de grond gegooid en is het scherm helemaal aan diggelen. (Perfecte timing..NOT). De driftbuien werken mij echt op mijn zenuwen, zeker in combinatie met de stress en onzekerheid op dit moment. Maar we gaan gewoon stug door en ik hoop dat dit maar een tijdelijk dingetje is. If not, dan vind je Noé over een week terug achter het behang. (Met een dikke knipoog natuurlijk!)

Noé en Vtech Verenpret Pauw

Noé is al druk aan het testen voor het VTech Verenpret Pauw Testpanel!

In de tuin

En ondertussen kon ik ook lekker een flesje geven in de serre.

Me-time

19.00 is heilig bij ons. Dat is het tijdstip dat Noé lekker naar bedje gaat. We hebben een heel ritueel voor bedtijd en als dat riedeltje af is valt ze vrijwel direct in slaap. Heeeerlijk! Want dat betekend tijd voor me-time! Afgelopen week heb ik lekker genoten van een maskertje van Kneipp die ik had ontvangen met de post en ben ik ook voor het eerst in een hele lange tijd naar het casino geweest. Online weliswaar, maar het was wel ontzettend leuk (voor een keertje). Je moet toch wat!

Kneipp maskers

Mijn eerste week heb ik overleefd. En ondanks de peuter driftbuien is het eigenlijk een prima week geweest! Hoe was jouw eerste week thuis quarantaine?

De eerste week thuis quarantaine