Tips om productief thuis te werken + gratis download!

Op dit moment is Nederland helemaal into het productief thuiswerken. Scholen gaan sluiten en er wordt van je verwacht dat je zo veel mogelijk thuiswerkt als dit mogelijk is. Maar ik kan mij voorstellen, dat als je nooit thuis werkt, dit best even lastig kan zijn. In dit artikel deel ik mijn beste tips met je, hoe jij vanuit huis productief kunt thuiswerken. Onmisbaar voor nu, handig voor later. Lees je mee?

Maak een planning

Wanneer je van uit huis werkt, is het verstandig om een planning te maken van je werkzaamheden. Probeer je routine van kantoor aan te houden. Maak heel simpel met pen en papier een to do lijstje of gebruik mijn gratis planner en zorg dat je deze dagelijks afvinkt. Zo blijf je zelf op de hoogte van je werkzaamheden en kun je dit ook gemakkelijk aan je werkgever doorgeven. Er zijn ook handige apps om een planning te maken, zoals Trello en Wunderlist. In Trello kun je met meerdere personen samenwerken, handig om met je collega’s te doen!

Planner Jamey.nlZorg voor een rustige plek

Thuis wordt je hoe dan ook makkelijker afgeleid. Even een wasje tussendoor doen, de keuken opruimen en ga zo maar door. Door allereerst een planning te maken, kun je huishoudelijke taken toevoegen aan je lijstje en leer je jezelf productief thuiswerken. Verder kun je zorgen voor een rustige werkplek, waar je zo min mogelijk gestoord wordt. Misschien heb je wel een kamer die niet veel gebruikt wordt? Of kun je met het zonnetje lekker buiten werken? Probeer tijdelijk een mini kantoor te creëren.

Las pauzes in

Op het werk heb je (meestal) vaste pauzes, las deze thuis ook in! Spreek twee koffiemomenten af en een lunchpauze. Probeer in een van je pauzes ook even buiten te gaan wandelen, frisse lucht is altijd goed voor je. Bovendien kan het voor jezelf ook productiever werken door te zeggen ‘voor de pauze wil ik deze opdracht afhebben’.

Wat is jouw ultieme productief thuiswerk tip?