Zindelijkheidstraining

Nu we toch “verplicht” binnen zitten is het de perfecte timing om te beginnen met de zindelijkheidstraining. Hoe de eerste dag van de zindelijkheidstraining ons is vergaan lees je in dit artikel.

Noé geeft wel vaker aan dat ze moet plassen, maar uiteindelijk als ze haar broekje dan uit had en op de wc zat gebeurde er niets. Ook hebben we een heel mooi potje in de woonkamer staan, maar vaak deed ze er mee spelen in plaats van hem gebruiken voor een plasje. Maar misschien kwam dat ook wel omdat we hem vooral vrijblijvend lieten staan. Tijd om dit dus eens anders aan te gaan pakken.

Zindelijkheidstraining met potje

Belonen voor ieder plasje

Gezien ik tijd over heb heb ik zelf een sticker beloning systeem gemaakt. Klinkt heel fancy, maar het valt wel mee hoor! Ik begon met een kaart waar ze 3 stickers op moet verzamelen. Elke keer als ze een plasje doet op het potje krijgt ze 1 sticker. Als het velletje vol zit krijgt ze van ons een klein cadeautje (of iets anders leuk zoals een snoepje of mag ze kiezen wat we gaan eten). Wanneer het 3 keer gelukt is hebben we een kaart met 5, 7 en 10 stickers.

Download hier de gratis plas stickerkaarten

Gratis plas sticker kaart Jamey.nl

Een ongelukje kan gebeuren, maar we blijven positief!

Tuurlijk gaat het ook wel eens mis. Vooral de eerste 2 keren ging het nog niet helemaal soepel. De eerste keer vond ik een plasje naast de bank, de tweede keer ging ze al netjes op het potje zitten maar had ze haar onderbroekje nog aan. De derde keer ging het gelijk top! Ze riep mij om even te helpen met haar onderbroekje en ging vervolgens helemaal zelf haar plasje doen. Het eerste cadeautje had ze al voor de middag binnen!

Wat wij vooral proberen te doen is haar positief aanmoedigen. Dat betekend de hele dag door heel enthousiast doen als ze een plasje doet of aangeeft te moeten gaan. Gaat het een keer mis? Kan gebeuren, niks aan de hand! Proberen we het daarna gelijk weer. Tot nu toe zijn er geen ongelukjes meer geweest na de eerste twee plasjes. Ik ben benieuwd hoe het de rest van de week zal gaan!

De volgende update hoop ik over een week te kunnen geven. En hopelijk heb ik dan goed nieuws en is mijn knappe dochter na 2 jaar zindelijk!