Dalgona koffie, lekker of gewoon een hype? + RECEPT

Dalgona koffie, je kunt er tegenwoordig niet meer om heen. Overal kom je wel leuke filmpjes en artikelen tegen over deze koffie. Maar is het nou écht zo lekker, of gewoon een hype? Ik probeerde het uit en vertel je gelijk hoe je het maakt.

Dalgona koffie is een romige ijskoffie uit Zuid-Korea. Het ziet er heel zacht en fluffy uit. Geen zorgen, je hoeft er geen echt ijs in te doen! Je hebt namelijk maar een paar simpele dingen voor nodig.

Dalgona koffie recept-2

Wat heb je nodig?

* 2 eetlepels oploskoffie
* 2 eetlepels suiker
* 2 eetlepels water
* Een mixer (ik gebruik een oude van Philips)

Zelf gebruik ik de oploskoffie van Nescafé, maar je kunt natuurlijk ook een andere oploskoffie gebruiken.

Dalgona koffie 2

Zo maak je Dalgona koffie

Zorg voor een mengbeker waar de mixer ook in past. Doe de suiker, de koffie en het water in een mengbeker. Klop met een mixer in ongeveer 5 minuten het koffie mengsel stijf. Als je een schep op een lepel neemt en de lepel ondersteboven kunt houden zonder dat het koffiemengsel er meteen vanaf valt, is het goed. Doe nu melk in een glas en doe daar wat ijsklontjes bij en schep hier het romige koffiemengsel bovenop. Serveer direct, maar niet even te roeren!

Check mijn Instagram om te zien hoe ik de Dalgona koffie heb gemaakt!

Dalgona koffie 3

Warm of koude koffie?

Je kunt de Dalgona koffie zowel warm als koud drinken. Wil je er een ijskoffie van maken? Doe dan de melk samen met ijsklontjes in een mooi glas en doe daar het koffiemengsel op. Wil je liever een warme koffie? Warm dan de melk iets op en schep daar het koffiemengsel op.

Dalgona koffie cheers

Hype of écht lekker?

Nou, ik ben verkocht! Het is wel écht heerlijk fluffy. Vooral de ijskoffie variant vind ik erg lekker. Warm is vooral in de ochtend lekker. Maar de ijskoffie kan natuurlijk de hele zomer door!

TIP! Vind je het niet lekker als je koffie te waterig word? Vries dan wat melkblokjes in.

Dalgona koffie is een hype dat is overgewaaid naar Nederland. Maar voor de verandering ben ik wel blij met deze hype! Ik ben gek op fluffy cappuccino, dus ook dit drankje is bij mij een succes!

Vind je het leuk om mijn recepten te lezen? Check dan eens deze brownies!

Dalgona koffie recept