Zoals jullie weten ben ik fan van het merk Cybex, ik stond daarom ook te popelen om het nieuwste autostoeltje uit te proberen, de Pallas G I-Size. In dit artikel lees je meer over de autostoel, de voordelen en extra veiligheid. Ook delen wij onze ervaring met je.

Cybex Pallas G I-Size – de voordelen

De Cybex Pallas G I-Size staat bekend om het meegroeien met kinderen. Dit klinkt ideaal, want meestal zijn ze na een aantal jaar uit een autostoel gegroeid omdat ze te groot worden. De Cybex Pallas G I-Size is verstelbaar en kun je gebruiken voor kinderen van 15 maanden tot 12 jaar, enorm lang dus! Daarnaast is de autostoel voorzien van een veiligheidskussen wat extra veiligheid biedt voor de kleintjes, vanaf 4 jaar kan deze weggehaald worden. Wat ook fijn is, is dat de slaapstand en rugleuning met slechts een hand in te stellen zijn. Handig wanneer je even met volle handen staat of er niet goed bij kunt. En als laatste, maar een mega fijne toevoeging: luchtcirculatie. De autostoel is voorzien van een luchtventilatiesysteem waarbij er koele lucht door het autostoeltje kan circuleren, heel fijn tijdens de warme zomer!

Een veilige autostoel

De Cybex Pallas G I-Size heeft een aantal verbeteringen waardoor hij nog veiliger is dan andere autostoelen. We vertelden hierboven al kort over het veiligheidskussen, dit is een echte toevoeging aan de autostoel. Dit veiligheidskussen zit over de buik van je kindje heen, je kan het vergelijken met een airbag. Wanneer je een ongeluk krijgt of hard moet remmen, beschermt het kussen je kindje. Dit maakt de kans op nekletsel 40% kleiner. Je kindje zit goed beschermd, wat ons als ouders natuurlijk ook een veel veiliger gevoel geeft. Een ander fijn en veilig voordeel is de verstelbare hoofdsteun. Wanneer je kindje in slaap valt, helpt de hoofdsteun erbij dat het hoofdje niet naar voren kantelt, maar veilig in de hoofdsteun blijft. Ook dit is van belang bij een ongeval, zodat het hoofdje beter beschermd is.

Onze ervaring

Vanaf het moment dat we Manu voor het eerst in het stoeltje zetten ging het gelijk goed. Voorheen was het met ons oude stoeltje vaak een strubbeling om de gordels vast te krijgen. Met de Pallas G I-size hoeft dit niet meer en is het enkel het veiligheidskussen vast zetten. En het mooie is, Manu vind het echt helemaal best!  Ook hebben wij inmiddels een lange rit achter de rug van 1,5 uur. En geloof het of niet. Zowel de heen als terugweg heeft Manu heerlijk geslapen. En lang! Ja, deze autostoel kan ik écht aan iedereen aanbevelen.

Eigenschappen

Nog even wat handige specificaties op een rijtje:

  • Prijs: € 299,95
  • Verkrijgbaar bij geselecteerde retailers, kijk op Cybex-online.com.
  • Geschikt voor 9-50 kg (15 maanden tot 12 jaar)
  • Wasbare bekleding (30 graden)
  • Makkelijk verstelbare rugleuning
  • Veiligheidskussen en hoofdsteun voor extra bescherming
  • Ventilatiesysteem
  • LSP-systeem voor zijwaartse bescherming
  • Makkelijk te plaatsen in je auto met Isofix en Top Tether.

Zou jij de Cybex Pallas G I-Size willen gebruiken?

Cybex Pallas G I-Size Autostoel