Is het mogelijk goedkoop te parkeren op Schiphol?

Schiphol parkeren vinden veel mensen wat aan de dure kant. Ze vragen zich dan ook af of het nog wel mogelijk is om goedkoop te parkeren op Schiphol. Gelukkig kunnen we met een gerust hart zeggen dat parkeren op Schiphol al lang niet meer duur hoeft te zijn.

Dalende prijzen door toenemende concurrentie

Een aantal jaren geleden waren er nog veel minder particuliere parkeerbedrijven die hun diensten aanbieden als alternatief voor een parkeerplek op Schiphol. De laatste jaren is dat aantal bedrijven alleen maar toegenomen. Zij bieden vaak parkeerservice aan tegen lagere prijzen en gezien dat aantal enkel toeneemt daalt de prijs van een parkeerplek op Schiphol ook. Dit is enorm voordelig voor de Nederlandse reizigers.

Wat zijn de mogelijkheden met parkeren op en rondom Schiphol?

Met Schiphol parkeren zijn er een aantal mogelijke opties.

De eerste optie die je hebt is Shuttle parking. Dit is veruit de meest voorkomende parkeer methode. Met deze mogelijkheid reserveer je een parkeerplek online op een door jou gekozen tijdstip en datum. Op deze datum moet je zelf naar de luchthaven rijden. Vanaf het parkeerterrein komt er een shuttlebus die je ophaalt die je naar de vertrekhal van de vlucht brengt. Zo kun je fijn op vakantie en staat de auto toch veilig geparkeerd.

Valet parking is optie twee. Dit is een concept dat is afgeleid van een concept uit Amerika en dit is een iets luxere variatie op Shuttle parking. De luxere optie betekent ook dus dat je iets meer geld kwijt bent. Je rijdt zelf naar de vertrekhal op de dag van vertrek, vervolgens neemt een chauffeur het van je over en deze rijdt hem richting de parkeerplaats.

De meest bekende diensten van Schiphol zijn P1 en P6. De eerste is vooral voor mensen die kort willen parkeren bij de luchthaven, terwijl P6 is voor wanneer je gebruik wilt maken van valet parking op Schiphol zelf. Je kunt direct rijden richting de airport, waarna iemand van de luchthaven de auto zal parkeren. Dit betekent vaak dat er wel iets hogere kosten aan verbonden zijn. Dit is vooral een veelgebruikte optie door zakelijke reizigers.

Waarom Schiphol parkeren vaak toch de beste optie is

Er zijn een hoop concurrerende bedrijven om Schiphol heen die soms voor parkeerdiensten beduidend lagere prijzen aanbieden. De reden waarom parkeren op Schiphol toch de beste optie is heeft betrekking op de factor veiligheid.

Dit is een van de belangrijkste aspecten waar je altijd aan moet denken met Schiphol parkeren. Niet enkel is de concurrentie toegenomen de laatste jaren, ook het aantal malafide parkeerbedrijven kent een stijgende trend. Dit betekent dat je een risico loopt dat je op Schiphol niet hebt, op Schiphol staat de auto gewoon veilig geparkeerd.

Schiphol parkeren vergelijken

Het vergelijken van parkeerplekken op Schiphol is altijd verstandig. Velen parkeren op Schiphol met een aanbieding, omdat zij voor hun vakantie nog even snel prijzen hebben vergeleken. Door middel van vergelijken kom je vaak nog goede aanbiedingen en opties tegen die jou toch weer wat kunnen schelen in de portemonnee. Het kost wellicht wat moeite, maar het is het dubbel en dwars waard!

Is het mogelijk goedkoop te parkeren op Schiphol?