Zelfbruiner: tips en tricks

Het zonnetje gaat steeds meer schijnen, tijd om de jurkjes weer uit de kast te halen! Eindelijk mogen de panty’s uit en kunnen de blote benen weer geshowd worden. Enige nadeel: vaak zijn onze benen nu nog vrij wit, omdat ze weinig zon hebben gezien. Zelfbruiners to the rescue! In dit blog delen wij onze zelfbruiner tips met je.

Stap 1: verzorging

De eerste stap om zelfbruiner goed aan te brengen, is de verzorging van je huid. Wil je je benen nog scheren? Doe dit dan eerst. Scrub vervolgens je hele lichaam, door dode huidcellen weg te halen heb je een zachte huid. Dit is een perfecte basis voor een zelfbruiner. Daarna is het tijd om droge plekken alvast in te smeren, op droge plekken pakt een zelfbruiner namelijk anders uit. Denk dan vooral aan je elle bogen, hielen en knieën.

Stap 2: de juiste zelfbruiner

Heel belangrijk, kies een tint die bij je past. Let er vooral op dat je niet te donker gaat, je wil geen oranje effect creëren. Kijk goed naar jouw huidskleur op dit moment, ben je nog erg bleek? Ga dan voor een lichte tint. Ben je al wat gekleurd? Dan kun je een tintje donkerder gaan. Zelf vind ik Lancaster altijd een erg fijn merk voor zelfbruiner. Lancaster heeft zelfbruiner in de vorm van gel, olie of speciaal voor het gezicht. Zo kun je altijd kiezen wat jij fijn vindt om te gebruiken. Mijn favoriet is persoonlijk de Lancaster Sun 365 Self Tanning Oil.

Stap 3: aanbrengen

Ook het aanbrengen vergt even wat aandacht, je moet het goed aanbrengen om vlekken te voorkomen. Werk altijd van beneden naar boven, dus begin bij je voeten. Pak niet te veel zelfbruiner per keer, maar gebruik kleine hoeveelheden. Maak ronde bewegingen als je de zelfbruiner insmeert, zodat er geen strepen ontstaan. Let op met zelfbruiner bij droge plekjes, ga hier licht overheen. Wacht na het insmeren altijd even een tijdje, zodat het goed kan drogen.

Stap 4: behoud van je kleur

Hoelang de zelfbruiner blijft zitten is afhankelijk van je activiteiten en verzorging. Zweet je veel of ben je ermee gaan zwemmen? Dan zal de kleur eerder afnemen. Om de kleur zolang mogelijk te behouden, kun je dagelijks een body lotion of licht getinte body lotion gebruiken. Zo blijft je huid soepel en blijft de zelfbruiner langer zitten. Wanneer de tint goed vervaagd is, kun je opnieuw beginnen met de zelfbruiner routine.

Gebruik jij zelfbruiner in de zomer?

Zelfbruiner: tips en tricks