Creatief met je kindje - water verven!

Inmiddels is mijn dochtertje Noé 14 maanden oud. En de hele dag met blokken en boekjes spelen werkt helaas niet meer. Tijd om dus nieuwe activiteiten te verzinnen. En wat is er nou leuker dan creatief met je kindje bezig te zijn! Knippen en plakken is nog een beetje te vroeg. Maar tekenen of verven, ja daar voelde ik wel wat voor.

Op naar de Action!

Daar liep ik dan in de Action. Een massale winkel met heel veel hobby spullen voor een ontzettend fijn prijsje. Al snel zag ik een schap met allerlei verf spulletjes. Waterverf, speciale kwastjes, een groot papier blok en ook een heel handig schort. Hop, alles in de winkelwagen dus! En voor nog geen 6 euro ging ik naar huis met alle benodigdheden voor een gezellig middagje verven.

Creatief met je kindje - water verven! 2

Eenmaal thuis heb ik gelijk alles klaar gezet. Zodra Noé wakker werd van haar middag dutje konden we aan de slag! Samen lekker creatief bezig zijn! En wat vind ik dat toch leuk. Vroeger vond ik het ook altijd al zo leuk om creatief bezig te zijn. En ik moet eerlijk bekennen dat dit weer helemaal is teruggekomen tijdens mijn zwangerschap. Zo begon ik in eens met het bakken van taarten en andere lekkernij en heb ik de hele woonkamer zelf geschilderd. Enfin, weer terug naar het creatieve uurtje met Noé.

Het kwastensetje dat ik bij de Action heb meegenomen bestaat uit diverse kwastjes. Een aantal met een spons, een paar hele dunne penselen en ook een paar grovere kwasten. Vooral de sponsjes vond Noé erg interessant. In het begin was ik een beetje huiverig. Gaat ze niet alles onder smeren, stopt ze de kwasten niet in haar mond, kan ze wel tegen die verf. Allemaal van die dingen die door mijn hoofd spookte. Bij haar gastouder was het namelijk geen succes. Daar stopte ze de kwasten direct in haar mondje. Gelukkig dit keer niet en begon ze gelijk driftig te tekenen.

Creatief met je kindjeOpperste concentratie

Zoals je wel ziet op de foto’s is Noé ontzettend geconcentreerd aan het werk. Ze vind het zo enorm leuk. En soms krijg ik dan ook een heerlijke lach te zien. Vooral wanneer ze aan het einde haar kunstwerk even wou laten zien. Dat trotse snuitje. Daar doe je het toch voor!

Ik heb ook al wat kleurpotloden meegenomen. Dit gaan we binnenkort maar eens uitproberen. Heb jij nog leuke creatieve tips voor mij en Noé?

waterverven - creatief met je kindje