Binnen de Clinique Smart Clinical Repair lijn zijn er onlangs twee nieuwe producten verschenen. Het gaat hierbij om een serum en een wel hele aparte crème. Ik heb het over het Clinique Smart Clinical Repair Wrinkle Correcting serum en de Multi-Dimensional Age Transformer duo crème.

Clinique Smart Clinical Repair Wrinkle Correcting serum

Clinique Smart Clinical Repair

Het nieuwe serum werkt met name heel goed op het gebied van anti-aging. Het gaat namelijk effectief rimpels tegen en belooft 32% afname van zichtbare lijntjes. Dat lijkt heel weinig, maar in de praktijk is dat best veel. Ik heb zelf gelukkig nog niet zo heel veel lijntjes dus kan hier niet op testen. Wel blijf ik ermee smeren, want better safe than sorry natuurlijk.

De formule is ontwikkeld door dermatologen en wetenschappers en is super geconcentreerd, wat wilt zeggen dat het vol met werkstoffen zit. Het bevat peptiden, het CL1870 Laser Focus Complex van Clinique, retinoïden (dit zijn de krachtigere deeltjes van retinol) en hyaluronzuur. Je huid wordt er mooi glad en gehydrateerd van. Hydratatie is belangrijk, met name voor de ouder wordende huid aangezien deze veel vocht verliest en daardoor slapper wordt. Samen met hydratatie wordt de huid dus voller.

De textuur is lekker licht. Het smeert heel goed over de huid en het trekt ontzettend snel in. Het laat geen voelbaar laagje achter en je merkt zelfs nog niet eens dat je het draagt. Het serum breng je tweemaal daags aan (in de ochtend en in de avond) op een gereinigde huid nog voordat je jouw dagcrème of nachtcrème aanbrengt. Het serum komt in een pompflacon, heeft een inhoud van 30 ml. en kost €83,-.

Clinique Multi-Dimensional Age Transformer duo

Na het serum kun je smeren met dit Multi-Dimensional Age Transformer duo. Het is een twee-in-een en werkt ook weer ontzettend goed op het gebied van anti-age. Hij is gebaseerd op de Morpho Technology Repair, wat de celvernieuwing stimuleert, de huid regenereert en haar een jongere uitstraling geeft.

Het potje bestaat uit twee delen. Het zijn twee moisturizers met elk een eigen werking. De gelcrème heet Revolumize en bevat hyaluronzuur voor hydratatie en een vollere huid. Tevens bevat het sojaboonproteïne dat volume aan de huid geeft en fijne lijntjes opvult en gistextract helpt om vocht vast te houden en heeft een gladmakend effect. Revolumize gebruik je op de zones die je voller wilt hebben en meer volume wilt geven.

De andere kant is een crème die Resculpt heet. Hij bevat sojabonenextract, extract van zoete amandelzaden en weiproteïne voor een strakkere huid en een liftend effect. Het vormt tevens een laagje op het huidoppervlak dat onmiddellijk een vervagend effect heeft op fijne lijntjes en rimpels. Het natuurlijke collageen van de huid wordt verhoogd, waardoor de huid er steviger en veerkrachtiger uitziet en aanvoelt. Resculpt breng je aan op de zones die je wilt contouren en verstrakken.

Deze crème vind ik dus echt geweldig. Je kunt er alle kanten mee huid en per zone gebruiken hoe jij dat wilt. Je werkt er dus lekker gericht mee en dat is alleen maar goed voor de effectiviteit ervan. Hij is geschikt voor alle huidtypes, getest op allergieën en 100% parfumvrij. Het Clinique Multi-Dimensional Age Transformer duo komt in een pot van samen 50 ml. en kost €86,50.

Ik ben helemaal weg van beide nieuwe Clinique producten. Het serum voelt heel fijn aan en is erg comfy op de huid. De crème overigens ook, die breng ik heel gericht aan. Deze twee nieuwerds uit de Clinique Smart Clinical Repair lijn shop je bij de luxe parfumerieën en zijn online te bestellen op o.a. Douglas.nl.