Toen we hoorde dat ik zwanger was gingen de alarmbellen in mijn hoofd gelijk af. We hebben een bedje nodig, hoeslakentjes, flessen, speentjes, en wat allemaal nog wel niet meer. Maar na al een korte tijd kwam ik er achter dat er maar een paar musthaves zijn waar ik persoonlijk niet zonder kan. Benieuwd welke items er echt op je baby uitzet lijstje moeten staan? Lees dan snel verder! 

Babyfoon

Allereerst de babyfoon, wat zouden we toch zonder moeten. Vooral de eerste maanden hadden we het pittig. Noé had erg veel last van haar eczeem en sliep daardoor heel erg onrustig. Wij hebben vanaf haar geboorte de Alecto DVM-200 op haar kamertje staan.  Omdat ik heel graag wil zien wat er allemaal gebeurt hebben wij gekozen voor een babyfoon met camera. Ik kan nog steeds uren naar haar kijken als ze lekker ligt te slapen. Maar ook wanneer ze wakker is vind ik het geweldig. Zo kan ik precies zien wat ze allemaal aan het uitvreten is. Zeker nu ze begint te klimmen/staan.

Sleepyhead nestje

Dit was voor mij echt een enorme lifesaver. Vooral in het begin vond ik het ideaal om het nestje naast mij op de bank te leggen. Zo kon Noé lekker slapen en ik rustig verder werken op de laptop. Maar al snel werd dit de uitkomst om de nachten door te kunnen trekken. Overal waar wij overnachten komt de Sleepyhead mee!

Een Co-Sleeper kan ook een goed idee zijn. Bij Noé hadden we dit niet gedaan. Maar na het lezen van het artikel over de voordelen van co-sleeping van duurzamevrouw.nl zijn wij toch overtuigd en gaan wij het bij baby 2 wel proberen.

Baby uitzet Noé

Het welbekende poedertorentje!

JA, echt. Deze moet je gewoon hebben. Mijn zusje is nogal van het besparen en dacht dat ziplock zakjes wel handig was. Gelukkig heb ik haar snel genoeg kunnen overtuigen dat de poedertorentjes veel makkelijker zijn. Wij hebben tegenwoordig nog maar twee etages met poeder mee in de luiertas. Maar wat is het makkelijk om vooraf de dosering al klaar te hebben. Zo heb je binnen een mum van tijd een lekker flesje klaar!

En mijn allerlaatste tip is dat het echt geen overbodige luxe is om een extra hoes voor je aankleedkussen te kopen. Wij hebben het al vaak genoeg mee gemaakt. Lekker uit het badje en hop, tijdens het afdrogen begint ze zo van zich af te plassen. Lekker onhandig als je vervolgens je hoes (of misschien wel je hele kussen) in de was hebt zitten als er weer een luiertje verschoond moet worden.

Hopelijk heb je wat aan deze tips!

Baby uitzet - dit moet je echt hebben! 

Laatste update: 6/01/2020