Een kwalitatieve autostoel is onmisbaar om veilig met je baby te kunnen reizen in de auto. Het is niet gemakkelijk om een goede autostoel te kiezen. Ik geef je daarom graag wat handige tips om een geschikte autostoeltje te kopen voor je kindje.

Er zijn diverse merken en modellen op de markt. Hierdoor is het maken van een keuze niet altijd even eenvoudig. Als je voor het eerst een kind krijgt, kan ik me voorstellen dat er veel op je af komt. Ik vond het zelf ook niet gemakkelijk om een geschikte autostoel te kopen. Maar wanneer je het volgende leest word het alweer een stukje makkelijker.

Autostoel is verplicht
Allereerst is het goed om te weten dat een autostoel verplicht is voor kinderen tot een lengte van 1,35 meter. Een autostoel die goed past, kan je baby optimaal beschermen.

Autostoel moet voorzien zijn van keurmerken
Om te garanderen dat je baby in een bepaalde autostoel goed beschermd wordt, is het van belang dat deze is voorzien van één van de volgende keurmerken: de i-Size goedkeuring of de ECE-R44 norm. Let hier dan ook op bij aankoop van een autostoel voor je kind.

Let op het gewicht van je kind
Als je een keuze maakt voor een autostoeltje, dan speelt het gewicht van je kind een grote rol. Als je kind minder dan 13 kg is, dan moet je een babyautostoeltje in huis halen. Dit is voor kinderen die nog niet of niet goed zelfstandig kunnen zitten. Is je kind tussen 9 en 18 kilo? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een kinderautostoeltje. Deze kinderen kunnen namelijk vaak al zelfstandig zitten. Je kind die tussen 15 en 36 kg weegt, moet voorzien worden van een zittingverhoger. Een kind van zwaarder dan 36 kilo kan gewoon gebruik maken van een autogordel.

Verschillende bevestigingssystemen
Als je op zoek bent naar een autostoeltje, dan zal je al gauw merken dat je kunt kiezen uit allerlei bevestigingssystemen. Je kunt een passend stoeltje kopen als je auto een Isofixsysteem heeft. De meeste autostoeltjes kun je vastzetten met de autogordel.

Zelf hebben wij gekozen voor de Cybex Cloud Q. Dit hebben we gedaan omdat dit autostoeltje ook in een ligstand gezet kan worden. Erg handig wanneer de kleine bijvoorbeeld in slaap valt in de autostoel en je nog een stukje wilt wandelen. Sinds kort hebben wij er ook een speciale hoes van Ukje.nl voor. Ideaal voor als de kleine er een potje van maakt.

Een andere autostoel die helemaal hot is op dit moment is de nieuwe Nuna Pipa Lite. Deze is gemaakt van aeroflex schuim zodat hij extra licht is. Perfect voor wanneer je niet zo veel kan tillen, of veel reist met een autostoeltje.

Een andere waar ik heel erg veel over heb gehoord van Cassandra van Momambition is de Maxi Cosi AxissFix Air autostoel. Deze is perfect wanneer je kleintje zelf al kan zitten. Daarnaast claimt Maxi Cosi ook dat dit het veiligste autostoeltje op de markt is door de ingebouwde airbags.

Aan de hand van deze tips is het ook voor jou gemakkelijker om een geschikte autostoel te kopen voor je kind. Welke autostoel gebruik jij?

Handtekening Jamey