Het najaar komt er weer aan en dat betekent dat we wat meer binnen zullen doorbrengen. Toch hoeft dat niet altijd saai te zijn, want met kinderen kun je echt heel veel leuke activiteiten doen. Mocht je op zoek zijn naar wat inspiratie, lees dan zeker even verder! Vandaag deel ik namelijk 5 tips om te doen tijdens een regenachtige dag.

1. Oefenen voor school

Ook tijdens een regenachtige dag is het goed om je kindje regelmatig te laten oefenen voor school. Om altijd het juiste niveau aan te bieden kun je gebruik maken van Squla. Hierin kan je kindje zelfstandig werken om zijn of haar niveau. Belangrijk is dat je een goed internet abonnement hebt zodat ze lekker snel kunnen doorwerken. Soms verschijnen er namelijk ook filmpjes in en dat wil je wel soepel laten verlopen. Check dus zeker even jouw internet en zorg dat dat in orde is! Zelf hebben wij een fast abonnement omdat ik het internet ook als blogger veel gebruik van uit huis. En nu we allemaal massaal aan het thuiswerken zijn geslagen is een goed internet abonnement ook zeker niet meer overbodige luxe.

2. Spelletjes

Hoe leuk is het om een ouderwetse spelletjesmiddag met je kindjes te houden? Haal alle spellen uit de kast, stof ze af en laat je kinderen kiezen. Laat ze bijvoorbeeld 4 spellen kiezen die jullie achter elkaar doen. Laat je ze liever digitaal spelen? Ook dat kan, want er zijn genoeg spelletjes te downloaden voor op de iPad. Nog een goede reden om een goed internet abonnement te hebben thuis! Laat ze bijvoorbeeld pizza’s maken, restaurantje spelen, kleuren op nummer of een digitale puzzel maken. 

3. Bakwedstrijd

Werken je kindjes liever met de handjes? Laat ze dan een leuke bakwedstrijd houden. Bak bijvoorbeeld cupcakes en laat ze versieren met van alles dat je in de voorraadkast hebt. Denk hierbij aan strooisels, fondant, chocolade stiften en suikeroogjes. Op die manier ondersteun je de creatieve ontwikkeling van je kindje. Ervaring leert dat dit altijd een groot succes is en ze mega trots zijn op hun bakkunsten. Na afloop mogen ze het natuurlijk lekker zelf opeten. Tip, probeer eens een heerlijke monchoutaart!

4. Filmmiddag

Altijd heel fijn, ook voor jou, is het houden van een filmmiddag. Kies een leuke film uit op bijvoorbeeld Disney+ of Netflix, maak een bak popcorn en chill lekker op de bank met kussens en dekentjes. Je kindjes hebben zo even een lekker rustmomentje en jij zelf ook. Wellicht heb je geen smart TV, dan is het ideaal wanneer je een goed internet abonnement hebt dat je ook gewoon via je laptop bijvoorbeeld kunt streamen. Er zijn mogelijkheden genoeg wanneer je een internet abonnement thuis hebt.

5. Knutselprojecten

Nu er weer wat leuke feestdagen aankomen is het ook leuk om met je kindje te gaan knutselen. Denk bijvoorbeeld aan een lampion voor Sint Maarten, leuke versieringen voor Halloween of Sinterklaas of iets voor in de kerstboom. Ben je zelf niet zo heel erg creatief, gebruik dan het internet of Pinterest! Hier staan onwijs veel leuke ideeën op!