Manu 2 maanden

Wat vliegt de tijd toch voorbij. Inmiddels is ons kleine mannetje alweer 2 maanden oud en is er een hoop gebeurd. Benieuwd wat er gebeurd is en hoe het allemaal gaat met de koemelkallergie? Lees dan snel verder.

Van een ongelukkige huil naar een vrolijke lach

Wat ben ik blij dat we er vlot bij waren dit keer. Koemelkallergie kan een kindje echt heel ongelukkig maken. Vooral als je als ouder niet weet waar je op moet letten en hij/zij er daardoor nog langer mee zit dan je eigenlijk zou willen. Gelukkig (het is maar wat je gelukkig vind) weten wij uit ervaring met Noé waar we op moesten letten en kwamen we er al snel achter dat Manu precies het zelfde heeft. Een koemelkallergie. We zijn dan ook zo snel als mogelijk was over gegaan op Nutrilon Pepti. Dit werkt (net als bij Noé) echt super goed! Hij werd gelijk een stuk vrolijker, zijn stoelgang werd vele malen beter en hij lacht weer! Dat zien we natuurlijk heel graag.

Helaas moet er op den duur wel weer een provocatie test gedaan worden in het ziekenhuis. Maar door het Coronavirus werd ons gevraagd hier nog maar een poosje mee te wachten tot alles in het ziekenhuis weer een beetje normaal is. Stiekem vind ik dit helemaal niet erg omdat we dan Manu ook niet hoeven te “pesten” met gewone melk en de daarbij behorende klachten die hij krijgt. De provocatietest heeft natuurlijk wel een reden. Zo kunnen. We namelijk zien of hij over zijn allergie heen groeit of dat hij het nog heeft. Bij Noé vond ik dit echt vreselijk want we zagen direct weer verslechtering. Maar gelukkig in dit geval hoeft het voorlopig nog even niet.

Slapeloze nachten?

In het begin heeft iedere nieuwe ouder slapeloze nachten. Gelukkig merken we dat Manu nu al een stuk langer slaapt dan in het begin. Hij begint een beetje een ritme te krijgen waarbij wij ook wat meer slaap krijgen. Rond etenstijd begint hij vaak te huilen en wilt hij alleen vast gehouden worden. Niet heel handig natuurlijk, maar ach, als dat het is? Na het eten valt hij vaak rond een uur of 7 in slaap en dan word hij vaak pas weer rond 23:00 wakker voor zijn flesje. Hij slaapt nog steeds bij ons op de kamer omdat ik erg bang ben dat hij anders ’s nachts Noé wakker maakt. En als hij naast mij ligt in zijn co-sleeper kan ik hem gelijk troosten en hoeft Noé niet wakker te worden van gehuil.

Meestal word hij dan wakker voor een flesje rond 5:30. Best vroeg, maar gelukkig valt hij daarna ook gelijk weer in slaap en maakt Noé ons tussen 7.00 en 8.00 wakker om naar beneden te gaan. Een mooie tijd al zeg ik het zelf. En eerlijk gezegd vind ik het fijner om rond 5:30 wakker te worden dan om 2 uur ’s nachts. Maar hoe dan ook, voor een 2 maanden oude baby mag ik niet klagen!

De liefste grote zus!

Over het algemeen gaat het dus echt heel erg goed. Noé vind hem echt het liefste broertje in de wereld. Zelfs als hij heel hard huilt blijft ze hem troosten en komt ze zijn speentje brengen of helpt hij met het verschonen. Ik kan mij geen betere grote zus bedenken!

Dit was mijn 2 maanden update alweer. Zal ik volgende maand weer een update schrijven? Of wil je iets anders weten? Laat het dan even weten in een comment of DM!