Zo voorkom je uitgelopen make-up!

Ken je dat? Heb je net je make-up mooi zitten voor een dagje weg of een zakelijke meeting, is het enorm warm of heb je te hard gefietst! Voordat je het weet is je mascara doorgedrukt boven je ogen en glimt je gezicht aan alle kanten. In dit artikel deel ik enkele tips met je, hoe jij uitgelopen make-up kunt voorkomen. Lees je mee?

Kies voor waterproof mascara en eyeliner

Om te voorkomen dat je mascara en eyeliner uitlopen, kun je kiezen voor een waterproof variant. Ieder (groot) make-up merk heeft verschillende waterproof producten in het assortiment, zo is er altijd een nieuwe favoriet te vinden. Met waterproof mascara en eyeliner heb jij toch een mooie oog-look die ook nog eens goed blijft zitten, ideaal.

favoriete mascara

Breng een goede (matterende) primer aan

Een primer breng je als basis aan op je huid, voordat je foundation aanbrengt. Primers zijn er in verschillende varianten, de matterende is mijn favoriet. Deze zorgt ervoor dat je huid minder glimt, wat natuurlijk ideaal is tijdens een warme dag. Laagje primer, dun laagje foundation en jouw huid heeft een mooie basis.

Gebruik een matterende of transparante poeder

Met een matterende of transparante poeder breng je een extra beschermlaagje aan over je make-up. Daarnaast is je huid direct minder glimmend. Het is daarom ook aan te raden om tijdens een warme dag, altijd een poeder in je tas mee te nemen. Zo kun je snel een kleine touch-up doen, voordat je bijvoorbeeld een afspraak in gaat.

Ga voor een naturel look

Heb je wel echt een volledige make-up look nodig op een warme dag of wanneer het giet buiten? Wanneer je van de zon al een klein kleurtje hebt, is het echt niet altijd nodig om ook foundation te dragen. Een transparante poeder en waterproof mascara is dan al voldoende. Mis je dat kleurtje? Dan kun je ook enkel wat bronzer gebruiken. Probeer te investeren in die twee producten, aangevuld met een subtiele lipgloss of lipstick en je make-up look is perfect.

Wat draag jij dagelijks aan make-up?

Zo voorkom je uitgelopen make-up!