De perfecte lichtbeleving bij jou thuis

Een lichtbeleving in een huis is allesbepalend. Het zorgt ervoor dat je een warm gevoel krijgt wanneer je thuis komt. Dat je actief en wakker blijft als je aan het werk bent. En dat een film nog spannender is dan normaal. Lichtbeleving bepaalt alles, maar we staan er veel te vaak niet bij stil. Daar gaan we nu verandering in brengen.

Wat is een lichtbeleving?

Een lichtbeleving is de ervaring die je ziet en voelt op een bepaalde locatie met betrekking tot het licht. In de nacht in een donker steegje zonder licht voel je jezelf heel anders als onder de overkapping bij een open haard, toch? Dat is de lichtbeleving. Het is heel belangrijk dat je in- en rondom het huis goed nadenkt over de gewenste lichtbeleving.

Hoe creëer jij de juiste lichtbeleving

De juiste lichtbeleving heeft met een paar zaken te maken. De hoeveelheid licht, de kleur van het licht, de lichtbron én de bediening van het licht. De hoeveelheid licht bepaalt namelijk of je de ruimte goed verlicht of niet. Denk hierbij aan het voorbeeld met het donkere steegje zonder licht. Hier is de lichthoeveelheid onder de maat. Bij een tandartsenpraktijk is echter zoveel licht dat je dit thuis ook niet wilt.

De lichtbron is ook heel belangrijk. Ga je voor een staande lamp, een hanglamp, zwarte spots of misschien wel opbouwspots? Alles kan en alles is mogelijk. Maak hier de juiste keuze in en je zult altijd met een lach naar je verlichting kijken.

Tip: In huizen wordt voor LED verlichting doorgaans 5Watt gebruikt. Dit staat gelijk aan ongeveer 50Watt halogeen.

Gevelverlichting, tuinverlichting en meer

Buitenshuis wil je ook mooi licht hebben. Dit bepaalt namelijk hoe je huis in het straatbeeld past, hoe veilig jij je voelt als je thuiskomt en of je in de avond je schuur nog kunt vinden. Wij adviseren altijd om prachtige gevelverlichting aan te schaffen. Dit zorgt voor een mooie uitstraling en zorgt ervoor dat het in de avond niet zo donker is buiten. Win-win dus!
Conclusie

Licht is uitermate belangrijk. Denk er goed over na en maak de juiste keuze. Ben je nou op zoek naar een toffe webwinkel waar je de mooiste lichtbelevingen kunt kopen? Kijk dan eens naar letsleds. Zij kunnen je adviseren in de mooiste LED verlichting op de markt.

De perfecte lichtbeleving bij jou thuis-2